Nando Harmsen

De nieuwe Luminar AI is vanaf nu verkrijgbaar

dinsdag 15 december 2020, 17:17 door | 3.706x gelezen | 14 reacties

Het stond al een tijdje aangekondigd, en velen hebben halsreikend uitgekeken naar dit programma: Luminar AI. Vanaf vandaag is het verkrijgbaar via de website van Skylum. Ben je benieuwd naar dit programma, ik geef je al een idee wat je kunt verwachten.


Met de de introductie van Luminar 4.2 werd de mogelijkheid geboden om kunstmatige intelligentie te gebruiken om je foto's te bewerken. De software keek naar je foto, beoordeelde de foto en ging aan de hand van wat er aangetroffen was aan de slag om de bewerking zo optimaal mogelijk uit te voeren.

Met het nieuwe Luminar AI gaat de firma Skylum een stapje verder. Daar wordt de kunstmatige intelligentie nog verder ingezet om je foto te beoordelen en te bewerken.

Deze slimme software staat centraal en het bewerken met Luminar AI. Niet voor niets is de afkorting Artificial Intelligence (AI) in de naamgeving opgenomen.

LuminarAI


Luminar AI is géén update van Luminar 4.2. Het zijn twee totaal verschillende programma's. Heb je Luminar 4.2 al in bezit, en je foto's in een uitgebreide catalogus staan, dan kun je die catalogus niet gebruiken voor Luminar AI. Je zult een geheel nieuwe catalogus moeten aanmaken.

LuminarAI


De bewerkingen die je in Luminar 4.2 hebt gedaan, zullen niet zichtbaar zijn in Luminar AI. Of dat erg is, is nog maar de vraag. Luminar AI maakt namelijk heel veel gebruik van voorinstellingen, de zogenaamde sjablonen, waardoor handmatige bewerkingen waarschijnlijk veel minder nodig zullen zijn.

Ik ben inmiddels gestart met een video cursus over Luminar AI op Photofacts Academy waarin ik je alle mogelijkheden van Luminar AI laat zien. Ik zal daarbij indien nodig naar de cursus Luminar 4.2 verwijzen. Hoewel dit als een heel ander programma gezien moet worden, zijn er toch veel functies die vergelijkbaar of hetzelfde zijn.

LuminarAI screenshot 02


LuminarAI screenshot 03Hou Photofacts Academy in het oog voor de cursus Luminar AI. Wil je het programma kopen? Gebruik de link hieronder.

» Luminar AI aanschaffen

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

14 reacties

 1. peter heins
  peter heins schreef op dinsdag 15 december 2020 om 23:37

  Ik had hem ge pre ordered , ik had luminar 4.2 al. Ben benieuwd , nog niet gedownload...... Werk he....

 2. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op woensdag 16 december 2020 om 00:28

  Ik heb Luminar AI al sinds vorige week op mijn pc. Zij, die een pre-order geplaatst hadden, konden Luminar AI al vóór 15 december downloaden. Luminar AI ziet er zo op het eerste gezicht hetzelfde uit als Luminar 4.3, maar door de artificiële intelligentie gaat het aanpassen van een foto duidelijk een stuk sneller, is mijn eerste indruk.

 3. Peter Heins
  Peter Heins schreef op woensdag 16 december 2020 om 10:29

  Donald ik heb gisteren nog in mijn account gekeken en daar stond ie niet in. Er stond ook dat ie gefaseerd uitgerold wordt . Waarschijnlijk om te voorkomen dat iedereen tegelijk gaat downloaden. Vandaag heb ik nog niet gekeken.

 4. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op woensdag 16 december 2020 om 10:56

  @Peter, dat zou kunnen. Ik was waarschijnlijk een van de eersten die een pre-order plaatste toen dat mogelijk was. Vandaar dat ik AI vorige week al kon downloaden. Vandaag was er overigens al weer een eerste update 😃.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.593 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord