Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Dubbele afbeeldingen verwijderen met Image Comparer

woensdag 12 september 2007, 23:07 door | 20.200x gelezen | 3 reacties

Vandaag kwam ik een handig programmaatje tegen voor het beheren van je fotocollectie, of eigenlijk specifiek voor het verwijderen van dubbele afbeeldingen. Bolidesoftheeft recentelijk versie 3.0 van hun programma Image Comparer uitgebracht. Het programma kan afbeeldingen vergelijken en dublicaten opsporen. Opzich niet zo heel bijzonder, maar Image Comparer kan ook bestanden vinden die een ander bestandformaat, resolutie of afmeting hebben. Jpeg, BMP, Tiff en PSD zijn een paar van de ondersteunde formaten.

Je kunt zowel zoeken op exacte dublicaten als afbeeldingen die op elkaar lijken. Bij de laatste optie geeft het programma een percentage aan om aan te geven in hoeverre de afbeeldingen op elkaar lijken. Het programma doet dit alles nog redelijk snel wanneer je bedenkt wat ie allemaal uit moet voeren, maar trek er bij grote collecties foto's wel de nodige tijd voor uit.

Het programma is 30 dagen gratis te proberen en te koop voor een bedrag van 29,95 dollar.
Een gratis alternatief is Visipics.

Download Image Comparer (2.7 MB)

Screenshot Image Comparer
Screenshot Image Comparer


bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Eric
  Eric schreef op donderdag 13 september 2007 om 09:50  | reageer

  Zo'n klus zal wel even duren, aangezien de gemiddelde fotograaf toch enkele duizenden foto's heeft die moeten worden vergeleken. Of valt het mee?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 13 september 2007 om 09:56  | reageer

  Eerlijk gezegt heb ik maar foto's van 1 maand geimporteerd. Ik wilde eerst het hele jaar 2007 importeren, maar dan gaf ie aan wel een paar uur zoet te zijn. Je moet dus inderdaad behoorlijk geduld hebben. Een geimporteerde galerij kun je wel opslaan zodat je niet elke keer van voren af aan begint.

  Om dan helemaal eerlijk te zijn; zelf heb ik het programma al weer verwijderd. Het verwijderen van dubbelen kost me veel meer tijd dan het behouden van die afbeeldingen waard is. Het is goedkoper 500 GB harddisk ruimte te kopen dan uren met het verwijderen van dubbelen bezig te zijn. vrolijk

  Desondanks lijkt het me een nuttig programma voor sommige fotografen.

 3. Harold
  Profiel Harold schreef op donderdag 13 september 2007 om 14:54  | reageer

  Dit is inderdaad een handig programma. Dan zit ik te denken aan bijvoorbeeld het moment dat je een backup wilt maken. Dan ga je niet 1 foto meerdere keren in een backup zetten, lijkt mij. En voor het opschonen van een harde schijf is het ook ideaal.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord