Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Nando Harmsen

Een interessante firmware update voor de Nikon Z6 II en Z7 II

zaterdag 27 februari 2021, 14:07 door | 2.175x gelezen | 0 reacties

Met de Z6 II en Z7 II heeft Nikon een aantal minpunten van de eerste versies aangepakt. Toch blijven deze camera's op bepaalde vlakken enigszins achter op de concurrentie. Nikon heeft een firmware update uitgebracht die de oog AF van deze camera's aanzienlijke zal verbeteren.

De Nikon Z6 II en Z7 II zijn fantastische camera's. Ze liggen perfect in de hand en de kwaliteit van de beelden zijn heel goed. Ze zijn hebben ook een aanzienlijke verbetering ondergaan ten opzichte van hun voorgangers, iets wat ik duidelijk merkte tijdens mijn review van de Nikon Z6 II.

Nando nikon z6ii cameraVan deze verbeteringen is de autofocus het noemen waard, waarbij het eenvoudig is om je onderwerp scherp in beeld te krijgen en houden. Eťn ding viel wel op, en dat is de grootte waarin je onderwerp in beeld moest zijn voor de camera de ogen herkent.

Met de nieuwe firmware V1.10, die op 25 Februari beschikbaar zal komen, wordt de oog-AF van zowel de Nikon Z6 II als Z7 II aanzienlijk verbetert. De camera zal het gezicht en oog van je onderwerp nu sneller herkennen, en van een grotere afstand.

Nando nikon z6ii sanneHoe groot het gezicht of oog moet zijn, vertelt Nikon er helaas niet bij. De verbeteringen zullen het beste te zien zijn in de autovlak AF en breedveld AF modes.

Naast de verbeterde oog-AF komt er ook de aangekondigde 4K UHD film modes, die tot 60 beelden per seconden kan opnemen. Deze optie zal alleen beschikbaar zijn in de DX cropfactor, en de film kwaliteit staat dan vast in "normaal".

Nando nikon z6ii schermEr is nog een extra optie beschikbaar gekomen. De Nikon Z6 II en Z7 II hebben ondersteuning gekregen voor Blackmagic RAW video. Maar deze update krijg je niet zomaar. Wil je RAW video opnemen naar een externe recorder, dan zal de camera opgestuurd moeten worden naar een Nikon Service punt.

Bovendien is deze update voor RAW video niet gratis. Wat de kosten voor de Europese gebruiker zijn heb ik nog niet kunnen vinden. Om een indicatie te krijgen, elders kost deze update 200 dollar.

De firmware update voor de Nikon Z6 II is te downloaden via deze link.

De firmware update voor de Nikon Z7 II is te downloaden via deze link.

Beiden linken naar het officiŽle Nikon downloadcentrum.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.404 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord