Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Firmware update Canon 7D en Canon 550D

zaterdag 27 november 2010, 09:22 door | 7.641x gelezen | 0 reacties

Canon heeft een nieuwe firmware voor de Canon 7D en de Canon 550D vrijgegeven. Firmware is de software die op je camera draait en er voor zorgt dat je foto's netjes op het geheugenkaartje terecht komen. Met behulp van een update kunnen foutjes opgelost worden of verbeteringen aangebracht worden. Het betreffen nu kleine puntjes, maar desondanks is het natuurlijk altijd verstandig om de firmware van je camera up-to-date te houden.

Canon 7D firmware


De nieuwe firmware voor de Canon EOS 7D heeft versienummer 1.2.3 meegekregen. Met deze update zijn een aantal kleine problemen opgelost, aldus Canon. Ook bij deze update gaat het weer om kleine puntjes waar slechts een kleine hoeveelheid gebruikers in de praktijk tegenaan zullen lopen.

De verholpen problemen zijn:

1. Bij het gebruik van de 7D en de ST-E2 Speedlite transmitter: het kunnen terugvallen naar de standaard instellingen als de camera en transmitter op de automatische "power off" stand gaan.

2. Het gebruiken van de Macro Ring Lite (MR-14EX, MT24-EX): Het synchronisatie probleem bij draadloze bediening is verholpen.

De nieuwe Firmwareversie 1.2.3 is te downloaden op de website van Canon.

Canon 550D firmware


Bij de Canon EOS 550D gaat het om versie 1.0.9. Deze update lost een probleem op wat bij een bepaald gebruik op kan treden. Volgens de Canon-website kunnen Canon 550D gebruikers in sommige gevallen 'tone jumps' zien optreden in hun foto's bij het gebruik van de Auto Lighting Optimizer.

De nieuwe Firmwareversie 1.0.9 is te downloaden op de website van Canon.

Canon 550D

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord