Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Firmware update: Nikon D7000

donderdag 28 april 2011, 08:23 door | 8.340x gelezen | 0 reacties

Ook de Nikon bezitters kunnen hun camera weer bijwerken naar de nieuwste firmware. Nikon heeft een nieuwe versie uitgegeven voor de Nikon D7000. Het bijwerken van de firmware kost je maar enkele minuten, en zorgt ervoor dat je camera optimaal presteert. Nikon heeft deze versie nummer 1.02 gegeven.

Nikon D7000

De volgende zaken zijn met deze update verbeterd of verholpen:
 • Ruisonderdrukking wordt nu uitgevoerd bij sluitertijden van meer dan 1 seconde (voorheen 8 seconden) als 'Aan' is geselecteerd voor Ruisonderdrukking Lange sluitertijd om heldere vlekken die optreden in foto's die zijn gemaakt met een lange sluitertijd te verminderen.

 • Een probleem dat ertoe leidde dat films die zijn opgenomen met de D7000 niet kunnen worden geopend in bepaalde filmbewerkingstoepassingen, is verholpen.

 • Als de camera met een AV-kabel op een televisie werd aangesloten en een film werd afgespeeld, was de weergave de eerste keer normaal. Bij een tweede maal of vaker werd het geluid weergegeven met een zeer laag volume en leek het af en toe weg te vallen. Dit probleem is verholpen.

 • Als de witbalans van RAW-beelden die zijn gemaakt met de functie beeld-op-beeld van de camera, werd aangepast met Capture NX 2 of ViewNX 2, kregen de beelden een magenta zweem. Dit probleem is verholpen.

 • Het probleem dat ertoe leidde dat 0.00" werd weergegeven als kompasrichting wanneer de GPS-eenheid GP-1 op de camera was aangesloten, is verholpen. Nu wordt dan ---.-- weergegeven.

 • Als Virtuele horizon in zoeker werd toegewezen aan de Fn-knop of de voorbeeldknop en op de desbetreffende knop werd gedrukt, bevatte de aanduiding van de virtuele horizon fouten. Dit probleem is verholpen.

 • De Help voor 'Maximale gevoeligheid' werd weergegeven als 'Help voor opnamemenu>ISO-gevoeligheid instellen>Aan of Uit'.

 • In de Duitse Help werd 'Scherpstelprioriteit voor AF-S-stand selecteren' weergegeven als 'Help voor Persoonlijke instellingen>a1: Selectie AF-C-prioriteit'.

Je kan deze update hier downloaden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Prijzen voor de Nikon D7000

 » CameraNU.nl  26 juni 2014   € 639,00 
 » Digitalstreet  29 november 2012   € 725,00 
 » Bol.com  8 december 2013   € 729,00 
 » CameraTools  28 februari 2013   € 749,00 
 » Camerashop.nl  4 december 2012   € 749,00 
 » CameraTop100  8 november 2012   € 764,00 
 » Foka.nl  28 augustus 2012   € 797,00 
 » Pixmania  3 januari 2013   € 814,00 
 » Kamera Express  24 augustus 2011   € 869,00 
Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

0 reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
  Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord