Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Firmware update Pentax K-5 en 645D

vrijdag 11 maart 2011, 23:25 door | 6.241x gelezen | 0 reacties

Pentax heeft voor een tweetal camera's een firmware update uitgebracht. De update is beschikbaar voor de Pentax K-5 en de Pentax 645D. Om je camera optimaal te laten functioneren is het altijd verstandig om de firmware van je camera up to date te houden.

Pentax K-5


Voor de Pentax K-5 heeft de firmware update nummer 1.03 gekregen. Met deze update zijn de volgende 'problemen' verholpen en/of verbeterd; de nauwkeurigheid van de auto-focus bij omstandigheden met weinig licht is verbeterd en de algehele stabiliteit moet er ook op vooruit gegaan zijn. Dit zorgt kort gezegd voor betere prestaties.

Deze firmware update kan je hier downloaden.

Pentax K-5


Pentax 645D


Voor de middenformaat Pentax 645D heeft de nieuwe firmware update versienummer 1.02 gekregen. Voor deze camera zijn wat meer punten verbeterd. Zo maakt deze camera gebruik van een extra zwarte opname bij het fotograferen met lange sluitertijden. Deze extra opname wordt gebruikt om de ruis van de sensor uit een foto te halen. Door de update kun je nu tijdens het uitvoeren van de extra ruisreductie opname zien hoe lang dit nog duurt.

Ook kun je bij de Pentax 645D, wanneer deze ingesteld is op de "X" stand, vanaf nu de flits synchronisatie snelheid aangepassen middels een aangepast functiemenu. Bij het aansluiten op een computer via een USB kabel wordt de naamgeving gewijzigd. In plaats van verwijderbare schijf staat er nu 645D. Bij het direct aflezen van de SD kaart is de naamgeving ook 645D.

Als laatste is de stand-by tijd bij een opgeklapte spiegel van één naar vijf minuten verhoogd. Hierna klapt de spiegel weer terug naar beneden. Wel heeft de automatische power off functie voorrang op deze functie, mocht deze ingesteld staan op minder dan vijf minuten.

Pentax 645D

De firmware update voor de 645D kan je hier downloaden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord