Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Flock app; maak fotoalbums met vrienden

zaterdag 28 juli 2012, 22:16 door | 4.756x gelezen | 1 reactie

Flock is een app voor de iPhone waarmee je, samen met vrienden, fotoalbums van een evenement (zoals een vakantie) kunt maken. Om gebruik te maken van de applicatie moet je niet alleen een iPhone hebben, maar ook een Facebook account. Daarnaast moet de GPS functie van je iPhone ingeschakeld staan terwijl je foto's maakt.

De app kijkt naar waar de foto's gemaakt zijn en welke Facebook-vrienden ook foto's hebben gemaakt op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie. Zodra hij daar overlap in ontdekt geeft hij je het advies om de foto's te delen met je vrienden. Je hoeft er dus zelf niet over na te denken!

Het Flock album wordt alleen met deze mensen gedeeld waarmee je op de betreffende locatie was. Jij krijgt hun foto's te zien en zij die van jou. Andere Facebook contacten die niet op dezelfde locatie waren kunnen het album niet inzien. De applicatie werkt ook met foto's die je in het verleden hebt gemaakt, voordat je de applicatie geÔnstalleerd had.


Het klinkt als best een slim concept. Ik heb de app gedownload, eens kijken of Flock voor mij albums met vrienden zal vinden. Vooralsnog heb ik geen Facebook vrienden die de app ook gebruiken..

Flock is gratis te downloaden in de iTunes App store.
Binnenkort komt de applicatie ook beschikbaar voor Android.

Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 31 juli 2012 om 07:12  | reageer

    Het idee is leuk en slim, maar het blijft een beetje kip en ei natuurlijk: je moet wel vrienden hebben die het ook gebruiken om het te kunnen delen. Kan wel interessant zijn voor organisatoren van events, om het actief te promoten. Ben benieuwd of het gaat lopen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord