Elja Trum

Foto omzetten naar 3D filmpje

zondag 17 december 2006, 17:34 door | 13.374x gelezen | 0 reacties

3D animatie uit fotoOp de Carnegie Mellon University in Pittsburgh is het programma Automatic Photo Pop-up ontwikkeld. Hiermee kunnen gewone foto's omgezet worden in 3D filmpjes. Dit ziet er zelfs nog best aardig uit.

De software die hiervoor ontwikkeld is kan gratis gedownload worden.

Helaas is het typische universiteits software. Nog geen 10 seconden werk gestopt in gebruiksvriendelijkheid. Het programma werkt dan ook middels het opgeven van parameters en heeft allemaal exclusieve type bestanden nodig (zoals een zogenaamd Superpixels bestand).

Dit alles maakt het bijna onmogelijk de software te proberen. Zelf heb ik tenminste niet de benodigde uren studie ervoor uit getrokken. Mocht iemand dat wel gedaan hebben; ik hoor graag je ervaringen.
Wel duidelijk is dat een beetje leuke GUI bij deze applicatie geen overbodige luxe is. Mocht die er ooit komen, dan onderwerp ik de software graag aan een testje. Opzich vind ik de resultaten namelijk wel bekijkenswaardig.

Een aantal van deze resultaten zijn ook te bekijken in onderstaand filmpje.Bron: De Digitale Revolutie

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord