Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Fotobewerking op mobile device: Adobe Carousel

maandag 31 oktober 2011, 11:11 door | 6.578x gelezen | 2 reacties

Sinds vorige week kun je via de iTunes App Store en de Mac App Store de Adobe Carousel app downloaden, waarmee je zonder synchronisatie door je foto's kan bladeren, je foto's kan delen of bewerken. Adobe Carousel laat je gemakkelijk foto's uitwisselen tussen je iPhone, je iPod touch, je iPad en je Mac. Een Windows- en Android-versie zal naar verwachting begin 2012 gelanceerd worden.

Carousel3

Adobe Carousel bestaat uit een set applicaties voor iPad, iPhone, iPod Touch en Mac OS-desktops die je toelaten om je foto's te bewerken zonder dat je die eerst handmatig moet synchroniseren. Het programma is uitgerust met dezelfde fotoverwerkingsengine als Adobe Lightroom.

Carousel werkt met de smart mesh-technologie die je kan vergelijken met het cloud-principe. Wanneer je je foto's ge´mporteerd hebt, updatet Carousel automatisch alle wijzigingen en toevoegingen voor alle apparaten die aan het account verbonden zijn.

Carousel3

Bovendien kan je als abonnee een onbeperkt aantal JPEG-bestanden importeren en kan je Adobe Carousel op zoveel toestellen installeren als je wilt. Het systeem slaat je foto's op in een map op je Mac, zodat je de opslagruimte van je iDevice niet hoeft te gebruiken.

Je kan je favoriete foto's onder meer bewerken op het gebied van belichting, zwarting, witbalans, levendigheid, helderheid en contrast. Ook kan je je vrienden en familie uitnodigen om een gezamenlijk album of 'Carousel' op te starten: elke Carousel-abonnee kan vijf gratis Carousels aanmaken en per Carousel tot vijf andere beheerders aanduiden, die ook foto's kunnen toevoegen en aanpassen. Via Facebook, Twitter, Tumblr of e-mail is het mogelijk de foto's met iedereen te delen.

Carousel3

Momenteel werkt Adobe Carousel enkel op iPad, iPhone, iPod Touch en Mac, maar een Windows- en Android-versie zou begin 2012 gelanceerd worden. De applicaties zijn gratis te downloaden, maar voor de synchronisatie- en opslagdienst betaal je 9,99 dollar per maand of 99 dollar per jaar. Op dit moment kan je het programma krijgen aan een introductieprijs van 5,99 dollar per maand of 59,99 per jaar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

2 reacties

  1. PehrG
    PehrG schreef op dinsdag 1 november 2011 om 14:22  | reageer

    Beste Niels, heb je ook al ervaringen met deze app?

  2. Niels
    Profiel  Niels schreef op dinsdag 1 november 2011 om 17:02  | reageer

    Hoi PehrG; nog niet, maar ik ben er wel mee bezig. Als ik nieuws heb dan laat ik het weten. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord