100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Fotocast: de beste lichtomstandigheden

dinsdag 12 juni 2018, 16:32 door | 4.406x gelezen | 3 reacties

Met de Fotocast app weet je altijd of het weer goed is om te fotograferen. De app voorspelt ook of het mooi weer blijft of dat het gaat betrekken en je dus op moet schieten met fotograferen. De enige beperking is dat je niet het weer van een bepaald moment kunt zien.

Fotocast app overzicht


Fotocast


Als (professioneel) fotograaf weet je wel dat je voor buitenfoto's sterk afhankelijk bent van het weer. En dat het weer totaal onberekenbaar is; net op het moment dat je een mooie foto wilt maken verdwijnt de zon vaak achter de wolken.

De app Fotocast wil dit voor je oplossen door hyperlokale informatie te geven over het weer, afgestemd op je behoeften als fotograaf.

Als je de app voor het eerst opstart geef je toestemming voor het delen van je locatie, zodat de app weet waar je bent. Ook kun je invullen wat voor type fotograaf je bent. Zo kan de app rekening houden met de omstandigheden die je waarschijnlijk nodig hebt voor mooie foto's.

Een score tussen 0 en 10 geeft aan of de weersomstandigheden buiten optimaal zijn voor fotografie. Je krijgt waarschuwingen als het gaat regenen en je krijgt tips welk type foto's bij de huidige weersomstandigheden het meest geschikt zijn.

Zo weet je meteen welke apparatuur je moet meenemen en of je bijvoorbeeld (flits)lampen mee moet nemen.

Beste lichtomstandigheden


Er wordt ook informatie verstrekt over onder andere de temperatuur, hoe bewolkt het is en de windsnelheid. Ook luchtvochtigheid en de zonsopgang en zonsondergang zijn te zien. Niet alleen op dit moment, maar ook de verwachting voor de rest van de week.

Zelfs de richting van de zon op een specifieke dag is te bekijken in de app. Zo weet je precies wanneer het licht in de goede richting staat om een foto te maken.

Verder kun je instellen wanneer je wilt gaan fotograferen en Fotocast waarschuwt als je je fotosessie beter maar kunt afzeggen vanwege slecht weer.

Fotocast weet ook wanneer het golden- en blue hour is. Als je nog niet zo ervaren bent op fotografiegebied, dan kun je voorbeelden inzien van andere fotografen die bij dezelfde weersomstandigheden zijn gemaakt.

Fotocast Premium


Je kunt Fotocast gratis te downloaden en gebruiken. Maar het is ook mogelijk om Fotocast Premium aan te schaffen. Dat kost je 2,99 euro per maand, 30,99 euro per jaar of eenmalig 21,99 euro.

Dat klinkt misschien wat onlogisch qua prijs, maar het gaat om een eenmalige korting vanwege het verschijnen van de app.

Fotocast Premium geeft onder andere de mogelijkheid om allerlei informatie bij te houden over de foto's die je maakt, zoals de plaatsen waar je bent geweest om foto's te maken, welke materialen je allemaal gebruikt en nog veel meer.

Bron: iCulture

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. gast schreef op donderdag 14 juni 2018 om 21:02  | reageer

  Ik krijg de app jammer genoeg niet aan de praat. Het crasht.

  Mvg, Michel

 2. Mac
  Mac schreef op vrijdag 15 juni 2018 om 14:10  | reageer

  Hele ooie app, alleen crasht hij inderdaad wel erg vaak.

 3. A. Pien
  A. Pien schreef op zaterdag 16 juni 2018 om 09:15  | reageer

  App gedownload en ingesteld. Het huidige weer op mijn locatie zit er compleet naast. Het is bewolkt en heel stabiel weer, maar de App zegt dat het regent en hard waait. Mijn andere weer-Apps maken die fout niet. Een App kan nog zoveel functies hebben, maar het weer moet wel kloppen. Weg ermee dus.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord