Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Foto's terughalen met ZAR recovery

woensdag 26 augustus 2009, 23:48 door | 11.709x gelezen | 3 reacties

Laatst was ik op bezoek bij mijn zusje. Zij had een geheugenkaartje waarop nog foto's en filmpjes zouden moeten staan. De kaart gaf echter aan dat hij nog geformatteerd moest worden voor gebruik. Tijd om de recovery software uit de kast te trekken.

Nu heb ik daarvoor RescuePro van Sandisk. Deze software wordt gratis bij de (high-end) geheugenkaartjes van dit merk geleverd. Ook andere merken leveren vaak vergelijkbare software mee. Vreemd genoeg wist dit programma het geheugenkaartje echter niet te herstellen. Simpelweg omdat de mogelijkheid ontbrak om 'm te scannen.

Een flinke slordigheid in de software, als je het mij vraagt. Maar goed, ik moest dus op zoek naar een alternatief die het geheugenkaartje wel kon herstellen. Tijdens je zoektocht kom je heel wat programma's tegen. De meeste programmaatjes beschikken wel over een gratis testversie, maar voor de volledige herstelling van je informatie moet je betalen.

Gelukkig vond ik ook Zero Assumption Recovery. Dit programma doet meer dan alleen data op geheugenkaartjes herstellen, maar richt zich eigenlijk op het herstellen van gehele harddrives. Voor die functionaliteit moet je betalen voor de software, maar het herstellen van foto's en video's doet het programma ook uitstekend in de demo-versie.

ZAR data recovery is wat dat betreft dus een aanrader! Overigens blinkt het programma niet uit in gebruikersvriendelijkheid. Een verbeterpuntje dus, maar het doet wel -gratis- waarvoor je het nodig hebt.

Zero Assumption Recovery screenshot


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 27 augustus 2009 om 09:15  | reageer

  De meeste van dit soort programma's kunnen dat niet op de onbetaalde versie. Ik heb het ook eens gehad en het is wel heel erg handig hoor dit soort programma's! Deze moet ik in ieder geval onthouden, bedankt voor de tip!

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op donderdag 27 augustus 2009 om 17:49  | reageer

  Inderdaad Elja bedankt voor de tip!

 3. Derk
  Profiel Derk schreef op vrijdag 28 augustus 2009 om 22:18  | reageer

  Ik heb zelf positieve ervaring met het programma 'Smart Recovery'. Voor zover ik kan zien is het nog steeds gratis.

  Nog een tip als je data kwijt lijkt te zijn van je geheugenkaart:

  Doe er NIETS meer mee, dus niet formatteren en zeker niet doorgaan met fotograferen, want dat verkleint de kans op een succesvolle recovery aanzienlijk. Kortom, detecteer je dataverlies? Kaartje apart houden en thuis door de recovery software halen. Zo heb ik zelf al menig geheugenkaartje met kostbare herinneringen kunnen redden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord