Elja Trum

Google Camera App nu met achteraf scherpstellen

vrijdag 18 april 2014, 23:56 door | 10.602x gelezen | 1 reactie

Achteraf scherpstellen kon natuurlijk al met speciale camera's zoals de Lytro, maar Google heeft het in de nieuwste update van hun Camera app voor Android smartphones nu ook gewoon mogelijk gemaakt voor je mobiele telefoon.

Om gebruik te kunnen maken van de app heb je wel minimaal Android 4.4 nodig. Je kunt dan gratis de Google Camera app downloaden in de Play store.

De app heeft meerdere handige mogelijkheden voor fotografen, maar de opvallendste optie is toch wel de 'lens blur' optie waarmee je achteraf onscherpte aan je foto kunt toevoegen. Om hiervan gebruik te kunne maken moet je tijdens het maken van de foto je camera omhoog bewegen. De camera maakt dan meerdere foto's en gebruikt deze om de diepte in het beeld te berekenen.

Met deze informatie kun je dan achteraf de scherptediepte bepalen; hoeveel scherptediepte er moet zijn en waar deze moet liggen. Zo krijg je foto's gemaakt met je smartphone die de kleine scherptediepte nabootsen die je normaal bereikt met een spiegelreflexcamera.

Googlecam example

Er zijn overigens wel meer apps die vergelijkbare mogelijkheden bieden, maar een dergelijke app die Google gratis beschikbaar stelt, dat is toch een mooie ontwikkeling. Overigens zou ik nog niet direct de spiegelreflex om Marktplaats gooien, de beeldkwaliteit en bokeh van een goed objectief op een spiegelreflex zal deze app nog niet halen..

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Brian
    Brian schreef op zaterdag 19 april 2014 om 02:39

    En dan te bedenken dat Lytro ook met een nieuwe camera komt, met echt heel erg veel resolutie. Heb hem pas in handen gehad... Wauw. Dat wordt de toekomst.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord