Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Gratis ACDSee Pro 2.0 Beta beschikbaar

zaterdag 12 mei 2007, 14:48 door | 13.386x gelezen | 3 reacties

ACDSee is een veelgebruikt programma om afbeeldingen te bekijken. Het was een van de eerste programma's die razendsnel Jpeg afbeeldingen op het scherm kan toveren en nog steeds is de opbouw sneller dan veel vergelijkbare viewers. Het is nu mogelijk de Beta versie van ACDSee Pro 2.0 uit te proberen en te helpen hier een prachtproduct van te maken. Het programma zelf staat in de planning voor beschikbaarheid in het najaar. Als beta tester krijg je ook nog 30 procent korting op dit product.

De software is nog steeds een van de snelste viewers die er bestaat. Ook RAW files worden razendsnel getoond. Alle opsmuk die er echter omheen gemaakt is had van mij achterwege mogen blijven. Liever zie ik dat ze een nieuwe viewer uitbrengen die niks meer doet dan dat; alleen het razendsnel kunnen bekijken van foto's (en een sneltoets om de foto in Photoshop te openen).

Helaas maakt Acdsee gebruik van hun eigen database voor het catalogiseren van de foto's. In tegenstelling tot het gebruik van de EXIF informatie zoals Windows Vista dat met de Photogallery doet. Tags worden bij Acdsee dus niet in het bestand zelf opgeslagen.

Acdsee Pro 2.0 Beta screenshot
De Acdsee Pro 2 Beta foto manager


Bron: PhotographyBLOG

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zaterdag 12 mei 2007 om 23:32  | reageer

  Je laatste regel is precies de reden dat ik dit pakket niet gebruik.
  Jammer eigenlijk want het is inderdaad een van de beste en snelste viewers op de markt.

 2. Ruud van der Lubben
  Profiel  Ruud van der Lubben schreef op vrijdag 25 januari 2008 om 01:04  | reageer

  Wat laat misschien maar ik wil hier toch even iets aan toevoegen. Bij mijn zoektocht naar informatie over dit programma kwam ik al snel deze review tegen, echter inmiddels na zelf aan de slag te zijn gegaan met de trial versie van Pro 2 kom ik tot de conclusie dat een aantal opmerkingen in de review vwb de definitieve versie niet helemaal kloppen.

  1/ er is wel degelijk een mogelijkheid om direct vanuit ACDSEE naar een externe editor te springen, en wel middels de knop "edit Image" die je zelf kunt programmeren. Werkt uitstekend met PS ,Capture NX en andere editors ( ook RAW )

  2/ De genoemde database is een apart gegeven dat door het programma wordt bijgehouden, echter er is wel degelijk een mogelijkheid om IPTC gegevens in te voeren ( ook via batch voor grotere hoeveelheden ) en om vervolgens op deze IPTC gegevens weer te zoeken.


  Een kei van een programma, erg snel, ik denk er dan ook serieus over om het aan te schaffen!!

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 25 januari 2008 om 09:21  | reageer

  Bedankt voor je toevoegingen, Ruud.
  De mogelijkheid om IPTC in te voeren heb ik niet kunnen ontdekken, maar prettig te horen dat deze er wel in zit. De vraag blijft dan echter of het programma ook kan zoeken in deze IPTC gegevens in plaats van gebruik te maken van de eigen database.

  Wat betreft de mogelijkheid om naar een externe editor te springe; ik bedoelde in het artikel dat ik liever een ACDSEE versie had die niks anders doet dan razendsnel afbeeldingen in goede kwaliteit op het scherm toveren. Zonder alle opsmuk die nu ingebouwd is. ACDSEE is de afgelopen jaren steeds groter en uitgebreider geworden, ik had het liefst een 'kale' viewer die verder (bijna) niks doet.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord