Elja Trum

Gratis software voor het maken van HDR afbeeldingen

woensdag 31 oktober 2007, 23:05 door | 55.116x gelezen | 3 reacties

Geen geld over voor de betaalde software voor het maken van High Dynamic Range afbeeldingen, zoals Photomatix en FDRTools? Probeer een het gratis Picturenaut. Ontwikkelt door de Duitse fotografie enthousiastelingen en gericht op nauwkeurigheid en snelle verwerking.

Een ander alternatief is het opensource Qtpfsgui (what's in a name). In tegenstelling tot Picturenaut is dit gratis stukjes software ook beschikbaar voor Linux en Mac OS X. De naam staat overigens nog wel ergens voor; Qt als afkorting van het gebruikte Quicktime, pfs voor de achterliggende code en gui is een algemene afkorting voor de gebruikersinterface. Niet dat de naamkeuze er beter door wordt.

Beide programma's heb ik nog niet zelf geprobeerd, maar het lijken me bruikbare alternatieven voor de betaalde software.

Picturenaut website screenshot
Screenshot van de website van Picturenaut


Bron: DutchPhotoZone


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Dex
  Dex schreef op donderdag 1 november 2007 om 11:17

  Correctie: Qt staat in deze niet voor QuickTime, maar voor het Qt framework gebruikt om applicaties platvorm onafhankelijk te maken.

 2. Marcel besie.com
  Marcel (besie.com) schreef op donderdag 1 november 2007 om 21:19

  Heeft iemand deze sofware al getest? Ik ga hem denk ik eens downloaden. Gr. Marcel.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 1 november 2007 om 21:28

  @Marcel; laat vooral weten wat je ervan vind. Ik ben benieuwd.
  Heb het nogal druk helaas, maar als ik eraan toe kom ga ik er ook zeker mee aan de slag. Altijd leuk om weer eens wat HDR's te maken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.641 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.641 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.