Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Gijs Ettes

Hydra app: betere foto's met je iPhone of iPad

donderdag 12 februari 2015, 11:25 door | 6.113x gelezen | 2 reacties

In de App Store van Apple zijn duizenden apps te vinden die beloven de fotokwaliteit van je smartphone naar een hoger plan te tillen. Ook Hydra kan tot deze groep gerekend worden, al presteert deze foto-app daadwerkelijk beter dan je waarschijnlijk gewend bent.

60 foto's in één


De gemiddelde smartphonebezitter kan waarschijnlijk prima uit de voeten met de camera-app die bijvoorbeeld op de iPhone 6 is te vinden. Daarmee schiet je standaard best mooie kiekjes en met de hdr-modus ingeschakeld kun je ervoor zorgen dat je foto's goed belicht zijn.

Voorbeeldfoto Hydra


Hydra doet er een schepje bovenop door maximaal 60 kiekjes te bundelen tot één scherpe en perfect belichte hdr-foto. Beelden die je met de app schiet zijn gedetailleerder, vertonen meer kleur en minder ruis. Zelfs als je fotografeert in situaties waar de belichting niet optimaal is.

Bij het schieten van een foto bepaalt Hydra hoeveel frames er geschoten moeten worden voor het beste resultaat. Vervolgens worden ze samengevoegd en heb je de optie om belichting aan te passen. Handig aan de app is ook dat je er digitaal mee kunt inzoomen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van foto's. Bij de standaard foto-app is dat wel anders.

Hydra kan foto's combineren en opslaan in een hogere resolutie van 16 of 32 megapixels. Opgeschaalde foto's ogen scherper en tonen nog meer detail dan wanneer je ze bewaart in 8 megapixels. Verwacht geen wonderen, maar de kwaliteit is ruim voldoende.

Ook als je graag video's schiet met je iPhone of iPad biedt Hydra meerwaarde. Bij het filmen kun je gebruikmaken van de hdr-modus, zodat je in situaties met weinig licht vloeiende en goed belichte video's schiet. Vooral met de camera's van de nieuwe iPhones is het verschil merkbaar.

Alleen voor Apple-toestellen


Helaas is Hydra momenteel alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers; of en wanneer de app naar Android komt, is niet bekend. Overigens moet je als iPhone- of iPad-bezitter beschikken over de laatste versie van iOS (8.1).

Pas vanaf deze versie hebben app-ontwikkelaars de beschikking over de camera-api, zodat ze niet alleen bestaande regelaars kunnen aanpassen, maar ook de belichting, focus en witbalans. Zonder deze mogelijkheden was Hydra waarschijnlijk een stuk minder functioneel gewicht.

De Hydra app kost 4,99 euro in de app store.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Gijs Ettes

Over de auteur

Gijs Ettes is hoofdredacteur bij BigSpark, de uitgever van onder meer iPhoned.nl en AndroidPlanet.nl. Hij is dagelijks in de weer met smartphones, gadgets en trends en ontwikkelingen in de telecomwereld. Volg Gijs via Twitter of Linkedin.

2 reacties

 1. J. de Groot
  J. de Groot schreef op dinsdag 17 februari 2015 om 21:15  | reageer

  Genoemde prijzen zijn voor de MAC versies. Voor iOS is het een fractie daarvan.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 18 februari 2015 om 09:17  | reageer

  @J. de Groot; Ah, goed opgelet! Ik heb het aangepast.
  Ik vond het al extreem duur voor een dergelijke app, maar had niet de juiste link gevonden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord