Elja Trum

Instagram komt met Hyperlapse app

woensdag 27 augustus 2014, 23:19 door | 4.457x gelezen | 2 reacties

Instagram, bekend van de gelijknamige app voor smartphones heeft een nieuwe app uitgebracht: Hyperlapse. Met Hyperlapse kun je eenvoudige timelapse video's maken. Hyperlapse neemt hierbij een video op die je dan versnelt kunt afspelen; de standaard versnelling is 6 keer, maar je kunt tot 12 keer versnellen.

De resultaten die je op deze manier met de app kunt verkrijgen zijn dan ook niet zo indrukwekkend als een timelapse die je zelf helemaal maakt vanaf statief en met een zelf gekozen interval, maar je kunt er op een makkelijke manier snel een timelapse video van maken.

Wat bijzonder is aan de app is dat er een bijzondere vorm van beeldstabilisatie in zit die gebruikt maakt van de bewegingssensoren van de iPhone (een Android versie is dan ook nog niet beschikbaar). Hierdoor moeten video's soepeler ogen dan andere uit de hand geschoten video's.

Waar Instagram populair geworden is door de aangeboden filter is het enige wat je met Hyperlapse kunt de afspeelsnelheid selecteren. Natuurlijk kunnen video's wel eenvoudig worden gedeeld via Instagram of Facebook.

In onderstaande video een aantal voorbeelden van de beelden die je met Hyperlapse kunt maken.


Je kunt Hyperlapse hier gratis downloaden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Erik
    Profiel Erik schreef op donderdag 28 augustus 2014 om 10:22

    De app werkt echt super handig!

  2. Margo
    Profiel Margo schreef op donderdag 28 augustus 2014 om 19:08

    Gisteren op de snelweg uitgetest. Erg leuk, ga ik zeker op reis vaker gebruiken. Maar dan moet zich niet net in beeld een insect tegen de voorruit te pletter vliegen! :-D

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.930 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord