Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

iPad app voert tutorials live uit in Photoshop

dinsdag 16 augustus 2011, 23:15 door | 5.499x gelezen | 0 reacties

Wanneer je nu in een boek een tutorial leest is het vaak een aardig gedoe om de tutorial ook na te doen. Je moet dezelfde (of een andere geschikte) afbeelding regelen, ruimte maken op je bureau om het opgeslagen boek neer te leggen en voorkomen dat deze dichtslaat terwijl je ergens halverwege de tutorial bent. Gedoe dus, maar DI Magazine heeft de oplossing.

Zij hebben namelijk een interactieve iPad app gemaakt waar je de tutorial niet alleen mee kunt lezen, maar hem ook direct in Photoshop op jouw eigen computer uit kunt voeren. Na eerst Photoshop met de applicatie te verbinden (natuurlijk wordt ook dit netjes stap-voor-stap uitgelegd) kun je de voorbeeldfoto inladen in Photoshop met een simpele aanraking op je iPad.

Vervolgens kun je stappen lezen en ook deze ook direct uitvoeren in Photoshop. Dat kan natuurlijk door echt de tekstuele stappen te volgen, maar ook weer met een enkel aanraking per stap. Of deze manier van werken echt veel leerzamer is valt te betwijfelen, maar het is in elk geval bijzonder om deze koppeling zo aan het werk te zien!

Het eerste exemplaar van de uitgave is gratis te downloaden in de app store. Wanneer je over de laatste Photoshop versie en een iPad beschikt kun je dus even uitproberen of deze manier van leren je aanspreekt. In onderstaande video wordt de werking gedemonstreerd.


Bron: John Nack

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord