Laura Vink

Laat je foto's zien in echte situaties

vrijdag 14 november 2014, 11:51 door | 7.458x gelezen | 1 reactie

Als kinderfotograaf gaat er een groot deel van mijn werk zitten in het uitzoeken en bewerken van de foto's voor mijn klanten. Na de fotosessie ga ik met mijn klanten rond te tafel zitten en geef ik ze advies bij het kiezen van de foto's als afdruk (voor zichzelf of voor bijvoorbeeld de opa's en oma's), maar ook bij grote prints voor aan de muur, zoals canvas of acryl.

Ik merk hierbij vaak dat de klant het erg lastig vind om een goede voorstelling te maken hoe een bepaalde foto (met een bepaald formaat) aan de muur zou staan. Gelukkig zijn er verschillende tools die je hierbij kunnen helpen!

Shoot & Sell


Wil je je klanten een echt goed advies op maat geven, dan raad ik aan om de iPad app van Shoot & Sell te gebruiken. Vraag je klanten vooraf om een foto van hun kamer en muur te maken. Deze foto importeer je in Shoot & Sell en vervolgens kan je elke foto van je foto rol importeren en aan hun muur ophangen.

Photofacts shootandsell2

Deze app lost het grootste probleem op bij het bepalen van hoe groot een werk aan de muur moet komen te hangen, namelijk de maat. In de app meet je namelijk eenvoudig iets op (bijvoorbeeld een A4'tje dat ze aan de muur hebben geplakt), vul je de maat er van in en de app vertelt je precies hoe groot het gekozen werk is. Ideaal!

Photoshop sjablonen


Ook voor het visualiseren van je werken op je website kan je hele gave sjablonen gebruiken. Vergelijk het sjabloon hieronder met een platte foto. Je werk komt veel meer tot leven.

Photofacts mockup1

Het sjabloon van bovenstaande foto kun je hier downloaden. Op dezelfde site vind je nog veel meer gave sjablonen. Hang bijvoorbeeld je eigen foto eens in een winkelstraat.

Photofacts mockupwinkelstraat

WallApp


Heb je nou geen woonkamer van je klant, maar wil je toch je werken in een woonkamer laten zien dan kan je vanaf nu terecht bij de nieuwe gratis tool van Werk aan de Muur. Zij zagen dat veel van hun leden hun werken in de kamers delen op hun website en Facebook. Deze functionaliteit was tot nu toe alleen voor werken uit de collectie beschikbaar, maar met de komst van deze tool kan iedereen het gebruiken.

Sleep een foto vanaf je computer naar de website, bepaal de maat, kies een woonkamer en sla de foto direct op.

Photofacts werkaandemuurapp

Gebruik de tool op http://www.werkaandemuur.nl/wallapp. Het fijne aan de tool is dat hij gratis en ontzettend snel is! Ik had binnen een paar seconden een foto aan de muur en gedownload.

Wallapp 2.jpeg

Val op tussen de rest!


Door bovenstaande tips met jouw foto's uit te voeren, gaat je fotowerk echt opvallen. Scroll maar eens door je Facebook. Overal zie je enkel de foto's, maar eigenlijk nooit de toepassing ervan.

Laat mensen zien wat ze met je foto's kunnen doen. Niet alleen val je zo op, maar inspireer je mensen ook om eens verder te denken!

Inspireer anderen om verder te denken over het gebruik of de toepassing van de foto in het interieur

Laura Vink

Over de auteur

Laura Vink is gek op reizen, fotografie en een combinatie van die twee. Ze schreef het boek Reisfotografie en op haar website Vink Acacemy vind je veel artikelen met fotografie tips, inspiratie en (gratis) eBooks. Ook geeft ze een online fotografie cursus. Volg Laura op Instagram.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

1 reactie

  1. MichaŽl de Bondt
    Profiel  MichaŽl de Bondt schreef op vrijdag 14 november 2014 om 15:06

    Cool! Ik geloof dat Elja hier al eens over heeft geschreven, maar heb het eigenlijk nog nooit gedaan... Misschien toch maar eens doen, want zo wordt het wel gemakkelijk!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.406 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord