Elja Trum

Lightroom 3 Beta beschikbaar

donderdag 22 oktober 2009, 08:41 door | 7,988x gelezen | 7 reacties

Vanochtend is Adobe Photoshop Lightroom 3 Beta verschenen. In deze voorloopversie van het bekende workflow programma voor digitale fotografen zijn de nodige updates te vinden. De beta versie kun je gewoon naast je bestaande Lightroom installatie draaien. Zo kun je 'm dus prima uitproberen en vast van de nieuwe functionaliteiten proefen. Lightroom 3 Beta is te downloaden bij Adobe Labs.

Scott Kelby heeft op zijn blog al een overzicht van de nieuwe functionaliteiten. Tevens hebben ze een Lightroom 3 Beta learning center opgezet waar je kunt leren over de nieuwe functionaleiten. Zeker interessant om naar te kijken.

Zo op het eerste gezicht zijn er geen hele heftige vernieuwingen, maar die zullen zeker nog wel komen. Er zijn in elk geval een heleboel kleine verbeteringen toegevoegd; denk aan muziek in slideshows, soepelere integratie met internet websites als Flickr en verbeterde print opties.

Het eerste dat opvalt als je met de nieuwe Beta aan de slag gaat is de vernieuwde importfunctie; die is flink op de schop gegaan. Binnenkort zullen we dieper in gaan op de nieuwe mogelijkheden, zodra we de Beta een beetje uitgebreider hebben bekeken.

Lightroom 3 Beta


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Evert
  Evert schreef op donderdag 22 oktober 2009 om 13:18

  volgens de heren van Luminous landscape is de rendering enginge erachter flink aan verbetering onderhevig geweest. Ik heb even snel gespeeld met de beta; de noise reductie viel mij het meest positief op. Met de huidige camera prestaties en dergelijke noise reductie software heb je eigenlijk geen photoshop plugins meer nodig!

 2. Arie
  Profiel  Arie schreef op donderdag 22 oktober 2009 om 13:35

  Heb de beta hier nu ook draaien. Als eerste viel mij direct op dat de brush adjustments in de develop module een stuk soepeler lopen als je gebruik maakt van een wacom tablet. Automatische export naar je account op flickr.com en het toevoegen van een watermerk gaan zeker een hoop tijd schelen. Luminance noise reduction is nog niet beschikbaar maar de color noise reduction ziet er velbelovend uit. Voor een "echte" upgrade, van versie 2 naar 3, zie je eigenlijk weinig verschillen, de meeste zitten onder de motorkap.

 3. blauwgestreept
  Profiel  blauwgestreept schreef op donderdag 22 oktober 2009 om 17:12

  Tja, ik denk dat het nu toch maar tijd wordt om een overstap te maken van Aperture naar Lightroom...

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 22 oktober 2009 om 20:22

  @Blauwgestreept. Volgens jouw tweet heb Aperture inmiddels bij het vuil gezet. vrolijk

  Ik zal de centen voor de upgrade vast reserveren. En we krijgen vast ook weer boekje Lightroom 3 van Scott Kelby aangeprezen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.