Elja Trum

Luminar Neo aangekondigd; alweer een nieuwe versie

donderdag 9 september 2021, 23:46 door | 3.802x gelezen | 8 reacties

Luminar heeft vandaag aangekondigd dat het eind dit jaar met Luminar Neo komt. Uiteraard weer op basis van de kunstmatige intelligentie waar Luminar bij al haar producten op hamert. Heel eerlijk ben ik niet echt onder de indruk.


Van wat ik ervan begrijp is dat het eigenlijk een update is van Luminar AI, maar dan verpakt in een nieuw naampje. Je krijgt nu opnieuw nog meer controle over de edits die Luminar doet in je foto's.

Skylum werkt bij Luminar dan wel niet met een maandlicentie, maar als je elk jaar de nieuwste versie van het programma moet kopen ben je uiteindelijk ook niet veel goedkoper uit.

De eerste 30.000 bestellers krijgen het pakket voor 59 euro. Het programma verschijnt dus wel pas tegen het eind van dit jaar.

» Luminar Neo

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Mac
  Mac schreef op dinsdag 14 september 2021 om 07:40

  Dat is dus het verschil met maandlicentei en kopen. Je hoeft niet elk jaar te upgraden. Doe je het wel, ja dan kan je vaak net zo goed een licentie nemen.
  Ik bewerk meeste van mijn foto's nog steeds in LR6.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 14 september 2021 om 07:51

  Dat is inderdaad waar, Mac.

  Het is alleen wel onhandig dat Skylum het telkens in de vorm van een nieuw programma doet in plaats van een (betaalde) update van het bestaande.

 3. Jaap van Emmerik
  Jaap van Emmerik schreef op dinsdag 14 september 2021 om 16:22

  Het begint op een erg commercieel concept te lijken. Een paar keer in de week krijg je presets voorgeschoteld en zelfs tijdens het bewerken reclame voor Neo. Het begint me een beetje tegen te staan.

 4. gast schreef op woensdag 15 september 2021 om 01:01

  @Elja, ik ben het in grote lijnen met je eens. Stel je eens voor: 30.000x59€ maakt 1.770.000€. Dan moet je nog eens 3 maanden wachten voor het programma te kunnen downloaden en installeren. Dan is nog maar de vraag of je tevreden bent met een nieuwe versie. Ondertussen heeft Skylum bijna 2 miljoen in de pocket. Terwijl de klant geen boter bij de vis krijgt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.593 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord