Elja Trum

Macphun Noiseless aangekondigd

donderdag 16 april 2015, 15:06 door | 3.829x gelezen | 3 reacties

Macphun heeft vandaag een nieuw pakket uitgebracht om ruis in je foto's te verminderen; Macphun Noiseless. Zoals altijd bij Macphun is de software alleen geschikt voor Apple computers (Mac OS X 10.8 en nieuwer). Je kunt gratis een proefversie downloaden om te kijken of het wat voor je is.


Er zijn twee versies van Noiseless; de gewone versie kost 17,99 euro en geeft je snel en eenvoudig goede schone foto's. De Noisless Pro versie kost 49,99 euro en heeft geavanceerdere mogelijkheden en is daarmee meer gericht op de ervaren fotograaf.

Een belangrijk verschil tussen de normale en de pro versie is dat de pro versie ook RAW bestanden ondersteund. Daarnaast kan de pro versie ook als plug-in gebruikt worden op Lightroom, Photoshop, Aperture en iPhoto.

Je kunt er ook voor kiezen alle software van Macphun (Noiseless, Tonality, Intensify, Snapheal en Focus) in een pakket te kopen voor 212,80 euro.

Ik heb zelf nog niet gespeeld met de software, maar ik wil het binnenkort wel eens proberen. Ik ben benieuwd of het beter bevalt dan de mogelijkheden die Lightroom standaard al biedt.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

3 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 16 april 2015 om 15:51

  Dit blijf ik altijd een spannend iets vinden, ruis uit je foto halen zonder dat er kwaliteit/scherpte verloren gaat lijkt mij onmogelijk. Toch gebruik het zelf in Lightroom soms ook wel, maar ik probeer dit echt wel zo weinig mogelijk te gebruiken.

 2. Erik
  Profiel Erik schreef op vrijdag 17 april 2015 om 08:22

  Ik had dit videootje al gezien hierover.

  Hij vergelijkt Lightroom met Noiseless.

 3. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op vrijdag 17 april 2015 om 16:05

  @Robbie: Er is weinig spannends aan. Zoals je zegt gaat ruisonderdrukking altijd gepaard met detailverlies. En In de video die Erik deelde zie ik wel minder ruis bij de Macphun bewerking, maar ook minder detail dan met de normale LR-instellingen. Appels met peren vergelijken dus. En vergeet de vergelijking van de iPhone-foto maar, dat gedeelte had de auteur beter achterwege kunnen laten.
  Dit soort software is vrijwel altijd oude wijn in nieuwe zakken.
  De normale ruisonderdrukking van Camera RAW en Lightroom (die zijn natuurlijk identiek) presteert gewoon prima als je weet hoe je die moet gebruiken in combinatie met de verscherping. Begin maar eens om de detail-schuifjes helemaal dicht te zetten, vooral die van het verscherpen heeft namelijk een desastreus effect op egale vlakken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.502 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord