Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Microsoft Photogallery update en AutoCollage 2008

zondag 21 september 2008, 09:41 door | 13.207x gelezen | 4 reacties

Microsoft heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van de Windows Live Photo Gallery. Bijzonder aan deze update is de ondersteuning voor gezichtsdetectie. Helaas is deze niet zo uitgebreid als de gezichtsherkenning in de nieuwste versie van Picasa; personen worden niet automatisch herkend, er wordt alleen ontdekt dat er een gezicht in de foto zit, waarna je er eenvoudig een tag aan kunt hangen.

Ook nieuw is het programma AutoCollage 2008. Dit is een desktop applicatie waarmee je op eenvoudige wijze meerdere losstaande foto's kunt samenvoegen in een collage. Het programma maakt hierbij gebruik van gezichts- en objectdetectie om automatisch de juiste manier te vinden om de foto's in elkaar over te laten lopen.

Helaas is de AutoCollage 2008 software niet gratis beschikbaar (de Photogallery wel). Je kunt de software wel dertig dagen gratis uitproberen. De prijs bedraagt 19,90 pond (zo'n 25 euro).

Het resultaat dat AutoCollage behaalt met een test zie je hier onder. Op zich best aardig, al zou ik persoonlijk liever zelf de collage maken in Photoshop. Dat kost natuurlijk wel wat meer tijd, maar geeft je ook meer controle. Het programma doet zijn werk in elk geval wel op een leuke manier. Er is aandacht besteed aan hoe het eruit ziet en levert ook een fatsoenlijk eindresultaat op.

Microsoft AutoCollage testresultaat

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Fenneke
  Fenneke schreef op zondag 21 september 2008 om 10:19  | reageer

  Ik gebruik altijd de sterren in Picasa voor het selecteren van mijn foto's, maar onlangs heb ik een aantal foto's sterren gegeven in de Windows fotogalerie. Tot mijn verbazing kun je de betreffende foto's daarna niet meer openen in Photoshop omdat PS niet overweg kan met de toegevoegde metadata. Ik weet niet of dat nu in de nieuwe versie gerepareerd is, maar voor mij voorlopig geen Windows fotogalerie meer!

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 21 september 2008 om 19:50  | reageer

  Met Photoshop of Paint Shop Pro kun je mooiere collages maken. Dit lijkt echt kleuterschoolwerk.

 3. Remco
  Remco schreef op maandag 22 september 2008 om 11:50  | reageer

  helaas is de functie van gezichtsherkenning volgens mij niet te gebruiken buiten de usa.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 22 september 2008 om 11:57  | reageer

  @Remco; Dat is zo bij Picasa.
  Die heeft ook echt gezichtsherkenning, deze software van Microsot werkt alleen met gezichtdetectie en is daardoor lang niet zo nuttig als de techniek van Google.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord