Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Microsoft Pro Photo Shoot; Outlook add-in voor fotografen

woensdag 9 januari 2008, 22:45 door | 10.615x gelezen | 1 reactie

Microsoft heeft een gratis add-in voor Outlook ontwikkeld om het leven van fotografen een beetje gemakkelijker te maken. Deze Pro Photo Shoot software maakt het mogelijk om binnen Outlook een lijst van foto apparatuur aan te leggen zodat deze bij het inplannen van een shoot geselecteerd kan worden. Een handig tooltje voor de vergeetachtige professional en een leuke uitbreiding op Outlook.

Bij de lijst van apparatuur kun je naast de naam ook het type, serienummer, datum van aankoop en het aankoopbedrag vast leggen. Handig voor je verzekering bij diefstal (overigens kun je deze informatie ook opslaan bij je Photofacts account). Deze lijst kun je vervolgens ook afdrukken. Wanneer je een afspraak aanmaakt binnen Outlook vink je de apparatuur aan die je mee wilt nemen. Per afspraak kun je ook een specifieke naam aangeven voor de betreffende shoot. De informatie komt uiteindelijk in het opmerkingen veld van je afspraak terecht.

De afspraak kun je gelijk koppelen aan een contactpersoon, dus ook wanneer je later de rekening moet sturen kun je per klant nog precies zien wat voor een shoots je gehad hebt en welke apparatuur je toen bij je had.

Een uitgebreide beschrijving van het programma kun je ook vinden op de Microsoft website in een artikel van Todd Newman. Microsoft Pro Photo Shoot is gratis te downloaden voor zowel Outlook 2003 als Outlook 2007. Zowel Windows XP als Windows Vista wordt ondersteund, al moet het wel de 32 bit versie zijn.

Microsoft Pro Photo Shoot
Een afspraak plannen


Bron: Photozine

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Robbie Veldwijk
    Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 10 januari 2008 om 10:10  | reageer

    Dat is nog eens handig zeg! Ze dneken ook echt overal aan nahnah

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord