Fotofair actie: Photofacts Academy met 30 euro korting + gratis Fotografiebijbel (t.w.v. 20 euro). Meer info of direct lid worden
Elja Trum

Microsoft Pro Photo Shoot; Outlook add-in voor fotografen

woensdag 9 januari 2008, 22:45 door | 9,786x gelezen | 1 reactie

Microsoft heeft een gratis add-in voor Outlook ontwikkeld om het leven van fotografen een beetje gemakkelijker te maken. Deze Pro Photo Shoot software maakt het mogelijk om binnen Outlook een lijst van foto apparatuur aan te leggen zodat deze bij het inplannen van een shoot geselecteerd kan worden. Een handig tooltje voor de vergeetachtige professional en een leuke uitbreiding op Outlook.

Bij de lijst van apparatuur kun je naast de naam ook het type, serienummer, datum van aankoop en het aankoopbedrag vast leggen. Handig voor je verzekering bij diefstal (overigens kun je deze informatie ook opslaan bij je Photofacts account). Deze lijst kun je vervolgens ook afdrukken. Wanneer je een afspraak aanmaakt binnen Outlook vink je de apparatuur aan die je mee wilt nemen. Per afspraak kun je ook een specifieke naam aangeven voor de betreffende shoot. De informatie komt uiteindelijk in het opmerkingen veld van je afspraak terecht.

De afspraak kun je gelijk koppelen aan een contactpersoon, dus ook wanneer je later de rekening moet sturen kun je per klant nog precies zien wat voor een shoots je gehad hebt en welke apparatuur je toen bij je had.

Een uitgebreide beschrijving van het programma kun je ook vinden op de Microsoft website in een artikel van Todd Newman. Microsoft Pro Photo Shoot is gratis te downloaden voor zowel Outlook 2003 als Outlook 2007. Zowel Windows XP als Windows Vista wordt ondersteund, al moet het wel de 32 bit versie zijn.

Microsoft Pro Photo Shoot
Een afspraak plannen


Bron: Photozine


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Robbie Veldwijk
    Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 10 januari 2008 om 10:10

    Dat is nog eens handig zeg! Ze dneken ook echt overal aan nahnah

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.810 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.810 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.