[url=http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/digitalefotografie/raw.aspx]Microsoft RAW Image Thumbnailer and Viewer[/url] bestaat al ruim een jaar, maar voor degene die deze powertoy voor Windows XP gemist hebben wellicht een bruikbare download. Met deze tool kun je RAW bestanden rechtstreek in Windows bekijken en afdrukken. Zelf vind ik de mogelijkheid om je RAW files als thumbnails te kunnen bekijken in de Windows Explorer al reden genoeg om deze tool te installeren. Er is ondersteuning aanwezig voor de meest gebruikte camera's van Canon en Nikon. Om de tool te kunnen draaien moet je beschikken over Service Pack 2 en het .NET Framework (op de meeste moderne computers reeds aanwezig).">
Elja Trum

Microsoft RAW file viewer

zaterdag 7 oktober 2006, 20:13 door | 16.293x gelezen | 1 reactie

Microsoft RAW Image Thumbnailer and Viewer bestaat al ruim een jaar, maar voor degene die deze powertoy voor Windows XP gemist hebben wellicht een bruikbare download. Met deze tool kun je RAW bestanden rechtstreek in Windows bekijken en afdrukken. Zelf vind ik de mogelijkheid om je RAW files als thumbnails te kunnen bekijken in de Windows Explorer al reden genoeg om deze tool te installeren.

Er is ondersteuning aanwezig voor de meest gebruikte camera's van Canon en Nikon. Om de tool te kunnen draaien moet je beschikken over Service Pack 2 en het .NET Framework (op de meeste moderne computers reeds aanwezig).

Kortom een praktische tool voor de digitale fotograaf.

Mocht je een andere camera hebben die niet ondersteund wordt, dan is dpMagic wellicht een bruikbaar alternatief.

afbeelding


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

 1. Michael
  Michael schreef op zondag 8 oktober 2006 om 23:20

  Absoluut een aanrader.
  Ik gebruik deze viewer al een tijdje naar tevredenheid.
  Dit in combinatie met een Canon 350D.
  Het neemt nagenoeg geen geheugen in.

  Ik hoop dat dit straks standaard in Microsoft Vista zit ingebakken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord