Elja Trum

Nieuwe Picasa met gezichtherkeninng

vrijdag 5 september 2008, 11:18 door | 6.832x gelezen | 0 reacties

Een bijzondere en handige functionaliteit is toegevoegd in Google's nieuwste (beta) versie van Picasa. Met het programma kunnen nu ook gezichten herkend worden. Het programma vraagt de gebruiker om enkele gezichten van namen te voorzien en kan vervolgens die personen terug vinden in andere foto's. Een erg handige optie om foto's van een specifiek persoon terug te vinden.

Door de 'name tag' optie te gebruiken wordt er een collectie foto's geselecteerd waarop volgens het programma dezelfde personen te herkennen zijn. Je kunt vervolgens tags hangen aan de naam van de gevonden persoon. Het programma voegt deze tags dan zelf toe aan steeds dezelfde persoon.

Helaas is het toevoegen van de 'name tags' momenteel alleen nog maar mogelijk met Amerikaanse Picasa Web Albums. In Nederland hebben we er dus nog niks aan. De technology zelf is echter veelbelovend.

Google kocht in 2006 het bedrijf Neven Vision en kreeg daarmee de beschikking over gezichtsherkenningstechnologie. Het invoegen van deze functie vind ik een goede stap. Het zou mooi zijn als iets soortgelijks ook ingebouwd zou worden in Lightroom.

Onderstaande video geeft uitleg over de nieuwe functionaliteiten.Download: Picasa 3 beta


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord