Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Nieuwe software Profotonet Albums

dinsdag 4 mei 2010, 23:32 door | 8.544x gelezen | 11 reacties

Van mijn favoriete afdrukcentrale Profotonet ontving ik het bericht dat ze nieuwe software uitgebracht hebben voor hun albums. De nieuwe software maakt het nu ook mogelijk om een foto te gebruiken voor de cover. Daarnaast is de software nu zowel voor Windows als Mac OS X beschikbaar.

Andere verbeteringen zijn volgens de fotodienst de ondersteuning voor kleurmanagement, het opslaan van eigen templates en de software moet nu sneller en stabieler werken. Zelf ben ik niet zo van het afdrukken van albums, maar misschien moet ik het maar eens gaan proberen..

Eerder was op Photofacts reeds een review van Profoto Albums te lezen. Je kunt de albumsoftware vrijblijvend downloaden (77 MB) op de Profotonet website. Een handleiding van de nieuwe albumsoftware is hier te vinden.

Profotonet Album software


Zwart-wit afdrukken
Behalve het nieuws van de nieuwe albumsoftware liet Profotonet weten dat ze binnenkort zwart-wit prints gaan leveren van een specifieke zwart-wit printer. Nu ben ik zelf altijd al erg tevreden over de zwart-wit prints die Profotonet levert, maar het gebruik van een specifieke printer zal elke mogelijke kleurzweem voorkomen. Lijkt me een mooie aanvulling!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Edgo
  Profiel Edgo schreef op dinsdag 4 mei 2010 om 23:55

  Dit staat er al een week of twee. Ik zat meer te wachten op een update van de software voor profotoboek.

 2. Jac Trum
  Profiel  Jac Trum schreef op woensdag 5 mei 2010 om 00:36

  Ik zal het zeker eens gaan proberen. Na de HEMA en de Apple software heb ik net BLURB gebruikt en ik moet zeggen dat ik daar erg tevreden over ben. Maar een volgende keer Profoto en wie weet. Ik denk dat ik na die laatste poging maar gewoon bij één leverancier blijf.

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 5 mei 2010 om 01:48

  Update voor het profotoboek zit er ook aan te komen, die gaat volgens mij waarschijnlijk draaien onder Taopix.

 4. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 5 mei 2010 om 06:54

  De mogelijkheid om nu ook daar foto's op de cover af te drukken is een goede reden het eens te proberen. Bij de vorige zaak waar ik dat probeerde kwam de foto totaal niet op de ontwerpen plek, dus ik hoop dat dat hier beter gaat.

  Als ik nog een wat tijd / energie over heb ga ik eens een boek samenstellen met mijn beste foto's denk ik.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.004 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord