Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nieuwe software Profotonet Albums

dinsdag 4 mei 2010, 23:32 door | 9.179x gelezen | 11 reacties

Van mijn favoriete afdrukcentrale Profotonet ontving ik het bericht dat ze nieuwe software uitgebracht hebben voor hun albums. De nieuwe software maakt het nu ook mogelijk om een foto te gebruiken voor de cover. Daarnaast is de software nu zowel voor Windows als Mac OS X beschikbaar.

Andere verbeteringen zijn volgens de fotodienst de ondersteuning voor kleurmanagement, het opslaan van eigen templates en de software moet nu sneller en stabieler werken. Zelf ben ik niet zo van het afdrukken van albums, maar misschien moet ik het maar eens gaan proberen..

Eerder was op Photofacts reeds een review van Profoto Albums te lezen. Je kunt de albumsoftware vrijblijvend downloaden (77 MB) op de Profotonet website. Een handleiding van de nieuwe albumsoftware is hier te vinden.

Profotonet Album software


Zwart-wit afdrukken
Behalve het nieuws van de nieuwe albumsoftware liet Profotonet weten dat ze binnenkort zwart-wit prints gaan leveren van een specifieke zwart-wit printer. Nu ben ik zelf altijd al erg tevreden over de zwart-wit prints die Profotonet levert, maar het gebruik van een specifieke printer zal elke mogelijke kleurzweem voorkomen. Lijkt me een mooie aanvulling!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Edgo
  Profiel Edgo schreef op dinsdag 4 mei 2010 om 23:55  | reageer

  Dit staat er al een week of twee. Ik zat meer te wachten op een update van de software voor profotoboek.

 2. Jac Trum
  Profiel  Jac Trum schreef op woensdag 5 mei 2010 om 00:36  | reageer

  Ik zal het zeker eens gaan proberen. Na de HEMA en de Apple software heb ik net BLURB gebruikt en ik moet zeggen dat ik daar erg tevreden over ben. Maar een volgende keer Profoto en wie weet. Ik denk dat ik na die laatste poging maar gewoon bij één leverancier blijf.

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 5 mei 2010 om 01:48  | reageer

  Update voor het profotoboek zit er ook aan te komen, die gaat volgens mij waarschijnlijk draaien onder Taopix.

 4. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 5 mei 2010 om 06:54  | reageer

  De mogelijkheid om nu ook daar foto's op de cover af te drukken is een goede reden het eens te proberen. Bij de vorige zaak waar ik dat probeerde kwam de foto totaal niet op de ontwerpen plek, dus ik hoop dat dat hier beter gaat.

  Als ik nog een wat tijd / energie over heb ga ik eens een boek samenstellen met mijn beste foto's denk ik.

 5. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op woensdag 5 mei 2010 om 08:59  | reageer

  Ik heb een album klaar staan voor bestelling. Vind de software wel een stuk overzichtelijker dan de oude versie. Ben benieuwd naar het resultaat.

 6. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 5 mei 2010 om 09:25  | reageer

  @Johannes. Het zou me niks verbazen als je zo'n boek met verzameld werk ook nog kunt verkopen.

 7. g4hout
  Profiel g4hout schreef op woensdag 5 mei 2010 om 09:41  | reageer

  de software voor de profotoboeken komt binnen 2 weken (heb er net gisteren naar gevraagd) Jammer dat het na aankondiging allemaal zo lang duurt voor het er is daar.

 8. Leo
  Leo schreef op woensdag 5 mei 2010 om 18:47  | reageer

  Zelf ben ik zeker geen pro of gevorderde, dus ik heb enkel Blurb, Cewe, Albelli, Webprint.nl, en nog een paar afdrukcentrales(en bijbehorende software) uitgeprobeerd.
  Welk programma gebruik(t)en jullie tot op heden als jullie naar een professioneel boek wilden maken? Adobe Photoshop is niet echt een opmaakprogramma. InDesign, PageMaker, QuarkXpress, Interleaf? Opmaken is net zo goed een vak, en ik ben benieuwd wat jullie nu gebruiken... Krijg je opmaken ook bij een fotografieopleiding? Bij Blurb kun je ook een PDF aanleveren, bij Profotonet dus ook?

 9. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 5 mei 2010 om 21:26  | reageer

  @Edc: bedankt voor het complimentje vrolijk Heb er wel eens aan zitten denken, maar zou niet weten hoe ik zoiets aanpak. En als je in de slechte ofzo rondloopt zijn er al zooo veel boeken met mooie foto's.

 10. Edgo
  Profiel Edgo schreef op zaterdag 15 mei 2010 om 09:37  | reageer

  http://www.profotonet.nl/content.asp?path=pqbev5a9

  Album Express is binnenkort exit.

 11. bram
  Profiel bram schreef op zaterdag 2 februari 2013 om 13:25  | reageer

  ik krijg direct de melding dat de software onverwacht stopt met profotonet. De andere twee kan ik wel openen, maar zijn natuurlijk leeg (bestaand album enz). mijn java is nieuw en mijn imac en macbook ook . heeft iemand een tip?
  ik krijg de melding ook wel eens bij fotoshop bridge als ik die open om foto's te downloaden van mijn camera. wie weet er iets of heeft dit ook eens meegemaakt?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord