Elja Trum

Nieuwe Windows codecs voor het bekijken van RAW

donderdag 9 augustus 2012, 22:12 door | 13.168x gelezen | 5 reacties

Een nadeel van RAW bestanden is dat je deze standaard binnen Windows niet kunt openen. In de Windows verkenner zie je dan bijvoorbeeld geen thumbnails van je foto's. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van zogenaamde codecs. Microsoft heeft deze codecs nu vernieuwd voor de nieuwste cameramodellen.

De gratis te downloaden Camera Codec Pack van Microsoft zorgt ervoor dat je RAW bestanden toch gewoon binnen de standaard Windows software kunt bekijken. In deze laatste update kun je bijvoorbeeld ook de RAW bestanden van de Canon 5D mark III en de Nikon D800 weer gewoon openen.

Persoonlijk vind ik het altijd wel erg prettig, vooral voor het tonen van de thumbnails. In het onderstaande video legt Microsoft uit wat de codecs doen.101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Alexander
  Alexander schreef op vrijdag 10 augustus 2012 om 09:49

  En gewoon weer geen support voor de Olympus E-5 :(

 2. neutcomp
  Profiel  neutcomp schreef op vrijdag 10 augustus 2012 om 11:30

  Krijg in Windows XP een melding dat ik Vista Service Pack 2 nodig heb vrolijk Maar goed thuis op Windows 7 nog maar even proberen dan.

 3. A-Pear
  Profiel A-Pear schreef op vrijdag 10 augustus 2012 om 14:34

  Ik ben echt blij met deze codec, Microsoft heeft mijn dag weer goed gemaakt.
  Nu nog hopen dat de bewerkingen gemaakt in Camera Raw (en Lightroom) niet gaan buggen!

 4. A-Pear
  Profiel A-Pear schreef op vrijdag 10 augustus 2012 om 14:37

  Ohhhh E-5 staat er inderdaad niet tussen. Wel: Olympus: C-7070 Wide Zoom, C-8080 Wide Zoom, E-1, E-3, E-10, E-20, E-30, E-420, E-450, E-520, E-620, EVOLT E-300, EVOLT E-330, EVOLT E-400, EVOLT E-410, EVOLT E-500, EVOLT E-510, PEN E-P1, PEN E-P2, PEN E-PL1.

  E-5 stond nog wel op mijn verlanglijstje, ik krijg met de dag meer twijfels of dat wel een goede keuze is.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.317 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord