Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Nik filters niet langer gratis maar wel springlevend!

donderdag 13 december 2018, 11:12 door | 8.682x gelezen | 6 reacties

De populaire Nik filtercollectie krijgt eindelijk haar langverwachte update. DxO heeft zojuist Nik Collection 2018 aangekondigd, de eerste belangrijke nieuwe versie van de populaire softwaresuite in eigendom van DxO.

De Nik Collection (samen met Snapseed) werd in 2012 overgenomen door Google voordat deze in 2017 werd verlaten. DxO besloot toen tot de redding en stemde ermee in de collectie pas enkele maanden later aan te schaffen.

Nik collection 2018


DxO diende in april 2018 faillissementsbescherming in, maar het bedrijf beloofde dat het voor reorganisatiedoeleinden was en dat het nog steeds bezig was met haar plannen, waaronder het bijwerken van de Nik Collection.

De nieuwe Nik Collection 2018-suite met Lightroom- en Photoshop-plug-ins zorgt nu voor een betere gebruikerservaring en stabiliteit. Het is nu "volledig functioneel" en compatibel met zowel 64-bit Windows / Mac als met de nieuwste versies van Lightroom Classic, Photoshop CC en Photoshop Elements.

DxO zegt dat de ontwikkelaars maanden hebben besteed aan het analyseren en optimaliseren van de broncode van de zeven plug-ins.

Nik collection 2018


Het proces was lang en complex, zegt Bruno Sayakhom, eigenaar van DxO. Het was noodzakelijk om de broncode die nog niet lang werd onderhouden te herstellen en opnieuw te compileren om deze compatibel te maken met de nieuwste versies van Adobe-producten en de nieuwste updates van het Apple-besturingssysteem.

Dit is een eerste stap waarmee we opnieuw kunnen beginnen.


De nieuwe website biedt gebruikers nu ondersteuning en tutorials in vier verschillende talen, en de plug-ins zelf zijn nu beschikbaar in 13 talen Ze worden geleverd met een gratis proefversie van 30 dagen.

De Nik Collection is echter niet langer gratis! Google begon in 2016 met het gratis aanbieden van de suite na hiervoor jarenlang 127 euro te hebben gerekend.

DxO brengt nu het prijskaartje terug: de Nik Collection 2018 kost 42 euro voor de rest van de maand en wordt vanaf 1 juli geprijsd op 59 euro.

Als je echter vooral bezorgd bent over het voortbestaan van de Nik Collection, is het feit dat het nu betaalde software is weer een goed voorteken voor het voortbestaan op de lange termijn.

Bron:PetaPixel

Cursus Nik filters op Photoshop Academy


We hebben op Photoshop Academy een leuke cursus: Inleiding tot Nik software die je kunt bekijken als je je eens verder wilt verdiepen in deze materie.


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 december 2018.
De eerste publicatiedatum is donderdag 7 juni 2018, 18:36.
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

6 reacties

 1. Mac
  Mac schreef op vrijdag 8 juni 2018 om 07:40

  Als je naar de site gaat, dan kost hij 49€, en vanaf 1 juli 69€.
  maar gelukkig werkt mijn oude collective nog gewoon perfext

 2. Wilbert Maximus
  Wilbert Maximus schreef op maandag 11 juni 2018 om 21:16

  Ik had deze NikTools al voor deze gratis werd, direct nadat Nikon stopte met Capture pro 2 waar ik al jaren mee werkte.
  Plugins icm Adobe Photoshop en later toen Adobe per maand fee ging vragen icm Elements.
  Voor zover ik me kan herinneren heb ik geen 127 Euro voor NikTools betaald. Wat ik wel weet is dat iedereen die NikTools binnen een jaar na gratis worden had aangeschaft profiteerde, want die kreeg het geld terug. Daar viel ik toen helaas buiten.
  Inmiddels heb ik de DxO NikSuite aangeschaft en hoop dat DxO t.z.t. updates uitbrengt die weer alleen voor betaalde gebruikers zijn. Goede software is zijn geld waard.
  NikTools zijn fantastische tools, nog steeds. DxO foto-edit software zelf vind ik te duur, anders was ik ook al overgegaan, maar een compleet pakket met alle additionele plug-ins is ruim 300 Euro. Dat ligt op het prijs niveau van Adobe photoshop, waar ik dan eerder voor zou kiezen.
  Inmiddels werk ik met Affinity photo, waar de NikTools ook heel goed mee samen werken.
  Alleen Vivenza2 werkt nog steeds niet echt fatsoenlijk met Affinity photo, de kleuren slaan nergens op, dat is helaas behelpen en Affinity lijkt er geen haast mee te hebben.
  Maar goed als Affinity dat ooit oplost is het een gouden combinatie.

 3. Ann Cornelis
  Ann Cornelis schreef op dinsdag 12 juni 2018 om 16:27

  Ik heb indertijd de NIK plug-in set tegen betaling aangeschaft, ik geloof dat ik 99€ betaald heb. Wordt mijn bestaande NIK Collectie ook geupdate naar NIK Collectie 2018 of moeten ik daarvoor de nieuwe versie aanschaffen ?

 4. Jaap Koer
  Jaap Koer schreef op dinsdag 12 juni 2018 om 17:03

  Kan je de (nieuwe) NIK Collectie ook met Lightroom 6 gebruiken?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.376 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord