Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nik filters niet langer gratis maar wel springlevend!

donderdag 13 december 2018, 11:12 door | 10.066x gelezen | 6 reacties

De populaire Nik filtercollectie krijgt eindelijk haar langverwachte update. DxO heeft zojuist Nik Collection 2018 aangekondigd, de eerste belangrijke nieuwe versie van de populaire softwaresuite in eigendom van DxO.

De Nik Collection (samen met Snapseed) werd in 2012 overgenomen door Google voordat deze in 2017 werd verlaten. DxO besloot toen tot de redding en stemde ermee in de collectie pas enkele maanden later aan te schaffen.

Nik collection 2018


DxO diende in april 2018 faillissementsbescherming in, maar het bedrijf beloofde dat het voor reorganisatiedoeleinden was en dat het nog steeds bezig was met haar plannen, waaronder het bijwerken van de Nik Collection.

De nieuwe Nik Collection 2018-suite met Lightroom- en Photoshop-plug-ins zorgt nu voor een betere gebruikerservaring en stabiliteit. Het is nu "volledig functioneel" en compatibel met zowel 64-bit Windows / Mac als met de nieuwste versies van Lightroom Classic, Photoshop CC en Photoshop Elements.

DxO zegt dat de ontwikkelaars maanden hebben besteed aan het analyseren en optimaliseren van de broncode van de zeven plug-ins.

Nik collection 2018


Het proces was lang en complex, zegt Bruno Sayakhom, eigenaar van DxO. Het was noodzakelijk om de broncode die nog niet lang werd onderhouden te herstellen en opnieuw te compileren om deze compatibel te maken met de nieuwste versies van Adobe-producten en de nieuwste updates van het Apple-besturingssysteem.

Dit is een eerste stap waarmee we opnieuw kunnen beginnen.


De nieuwe website biedt gebruikers nu ondersteuning en tutorials in vier verschillende talen, en de plug-ins zelf zijn nu beschikbaar in 13 talen Ze worden geleverd met een gratis proefversie van 30 dagen.

De Nik Collection is echter niet langer gratis! Google begon in 2016 met het gratis aanbieden van de suite na hiervoor jarenlang 127 euro te hebben gerekend.

DxO brengt nu het prijskaartje terug: de Nik Collection 2018 kost 42 euro voor de rest van de maand en wordt vanaf 1 juli geprijsd op 59 euro.

Als je echter vooral bezorgd bent over het voortbestaan van de Nik Collection, is het feit dat het nu betaalde software is weer een goed voorteken voor het voortbestaan op de lange termijn.

Bron:PetaPixel

Cursus Nik filters op Photoshop Academy


We hebben op Photoshop Academy een leuke cursus: Inleiding tot Nik software die je kunt bekijken als je je eens verder wilt verdiepen in deze materie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 december 2018.
De eerste publicatiedatum is donderdag 7 juni 2018, 18:36.
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

6 reacties

 1. Mac
  Mac schreef op vrijdag 8 juni 2018 om 07:40  | reageer

  Als je naar de site gaat, dan kost hij 49€, en vanaf 1 juli 69€.
  maar gelukkig werkt mijn oude collective nog gewoon perfext

 2. Wilbert Maximus
  Wilbert Maximus schreef op maandag 11 juni 2018 om 21:16  | reageer

  Ik had deze NikTools al voor deze gratis werd, direct nadat Nikon stopte met Capture pro 2 waar ik al jaren mee werkte.
  Plugins icm Adobe Photoshop en later toen Adobe per maand fee ging vragen icm Elements.
  Voor zover ik me kan herinneren heb ik geen 127 Euro voor NikTools betaald. Wat ik wel weet is dat iedereen die NikTools binnen een jaar na gratis worden had aangeschaft profiteerde, want die kreeg het geld terug. Daar viel ik toen helaas buiten.
  Inmiddels heb ik de DxO NikSuite aangeschaft en hoop dat DxO t.z.t. updates uitbrengt die weer alleen voor betaalde gebruikers zijn. Goede software is zijn geld waard.
  NikTools zijn fantastische tools, nog steeds. DxO foto-edit software zelf vind ik te duur, anders was ik ook al overgegaan, maar een compleet pakket met alle additionele plug-ins is ruim 300 Euro. Dat ligt op het prijs niveau van Adobe photoshop, waar ik dan eerder voor zou kiezen.
  Inmiddels werk ik met Affinity photo, waar de NikTools ook heel goed mee samen werken.
  Alleen Vivenza2 werkt nog steeds niet echt fatsoenlijk met Affinity photo, de kleuren slaan nergens op, dat is helaas behelpen en Affinity lijkt er geen haast mee te hebben.
  Maar goed als Affinity dat ooit oplost is het een gouden combinatie.

 3. Ann Cornelis
  Ann Cornelis schreef op dinsdag 12 juni 2018 om 16:27  | reageer

  Ik heb indertijd de NIK plug-in set tegen betaling aangeschaft, ik geloof dat ik 99€ betaald heb. Wordt mijn bestaande NIK Collectie ook geupdate naar NIK Collectie 2018 of moeten ik daarvoor de nieuwe versie aanschaffen ?

 4. Jaap Koer
  Jaap Koer schreef op dinsdag 12 juni 2018 om 17:03  | reageer

  Kan je de (nieuwe) NIK Collectie ook met Lightroom 6 gebruiken?

 5. peter
  peter schreef op woensdag 13 juni 2018 om 09:46  | reageer

  Hallo Michelle en Wilbert
  Al bezig van vrijdagavond j.l. Heb alleen nog maar de 7 plugins in de lijst programma's. Verder helemaal niets in LR (MAC) Het lukt niet. 2 X mail gestuurd naar DxO maar doodse stilte daar. Bekijk geregeld alle sites over DxO maar alleen op hun eigen klachtenlijst veel klachten.
  Wie kan mij helpen hier?????

  gegevens, Mac, laatste versie software, Lightroom CC Classic.

  In afwachting, peter nadort (laptop van m'n vrouw).

 6. gast schreef op woensdag 13 juni 2018 om 09:49  | reageer

  voor Jaap Koer, Bij mij nog niet. Zie mijn reactie op de site van mijn vrouw.

  groet, Peter

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord