De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

NIK Software nu volledig gratis

donderdag 24 maart 2016, 22:44 door | 46.009x gelezen | 6 reacties

NIK Software levert uitstekende plug-ins voor Lightroom en Photoshop waarmee je als fotograaf snel mooie effecten in je foto's kunt bereiken. In 2012 kocht Google het pakket over en verlaagde de prijs drastisch naar slechts zo'n 100 euro voor het volledige pakket. Vandaag heeft Google het pakket echter volledig gratis gemaakt!

Het pakket bestaat uit Veveza, Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro en HDR Efex Pro, Dfine en Sharpener Pro. Allemaal plug-in's met hun eigen specifiek functies. Silver Efex Pro is bijvoorbeeld erg geliefd onder zwart-wit fotografen.

Het pakket was al erg interessant voor 100 euro (dat heb ik er destijds ook voor betaald), maar gratis is het helemaal een must-have voor elke fotograaf!

Download nu direct gratis de Windows of Mac versie.

Nik software collection


Heb je de software nog in 2016 aangeschaft, dan kun je jouw geld nog terug krijgen.

Leren werken met NIK Software


Heb je nog nooit met NIK Software gewerkt en ben je benieuwd hoe je er het meeste uit kunt halen? Bij Photofacts Academy hebben we een volledige cursus (bijna 4 uur in totaal) over alle plug-in's die in het pakket zitten.

Het goede nieuws is dat je die (ook) gratis kunt bekijken. Hiervoor kun je een gratis proeflidmaatschap afsluiten waarbij je 14 dagen gratis al onze cursussen kunt bekijken. Dus ook de NIK Software cursus.

Maak hier een gratis proeflidmaatschap aan.


Je zit nergens aan vast, het proeflidmaatschap verloopt automatisch na 14 dagen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Richard van Laanen
  Richard van Laanen schreef op vrijdag 25 maart 2016 om 13:54

  Toevallig was ik aan het kijken naar deze fantastische plug-ins, maar werd een beetje tegen gehouden door de prijs. Nu niet meer. Wel raar dat Google dit nu weg geeft terwijl het altijd best prijzig is geweest. Zouden ze er mee gaan stoppen?

 2. Christiaan Kras
  Christiaan Kras schreef op vrijdag 25 maart 2016 om 14:04

  Ook geïnstalleerd. Ik dacht trouwens dat je de programma's ook stand-alone kon gebruiken, maar in Windows 10 vind ik ze niet? Enkel als plugin vanuit Lightroom of Photoshop (Elements)?

 3. Casanova56
  Casanova56 schreef op dinsdag 29 maart 2016 om 17:36

  Christiaan Kras,

  Lees dit ff: Ga naar schijf C, klik op Program Files, klik weer op Google en dan zie je een map met Nik Collection staan.
  Klik op die map en dan heb je alles.
  Je kan die map ook kopieeren naar je buroblad.

 4. Christiaan Kras
  Christiaan Kras schreef op dinsdag 29 maart 2016 om 17:56

  Bedankt Casanova56. Was er onlangs zelf ook achter gekomen. Een snelkoppeling was misschien wat makkelijker geweest, al begrijp ik dat het voornamelijk als plugin vanuit PS/LR gebruikt dient te worden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.256 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord