Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marcel Wiegerinck

Oypo komt met school- en evenementfotografen app

zondag 7 april 2013, 22:37 door | 7.807x gelezen | 4 reacties

Afgelopen woensdag was de app al te vinden in de app store, maar officieel is deze App vanaf morgen pas te downloaden. Fotografen kunnen met deze app foto's makkelijk categoriseren al tijdens het fotograferen. De door Oypo zelf ontwikkelde App is een primeur op de markt want het levert school- en evenementenfotografen een aanzienlijke tijdwinst op.

De App maakt gebruik van QR-codes. Met name voor schoolfotografen is dit handig want de App zorgt ervoor dat de foto's automatisch in mappen per leerling worden opgesplitst. Met één druk op de knop kan je de foto's meteen een uniek wachtwoord geven en kan je inlogkaarten afdrukken om aan de ouders te geven. Met deze inlogkaarten hebben ouders direct toegang tot de map met daarin de schoolfoto's van hun zoon of dochter waar ze hun bestelling kunnen plaatsen.

Oypo APP 02

Je kan kiezen of je mét of zonder leerlingenlijst gaat fotograferen. De keuze is afhankelijk van je eigen behoefte of van die van de school waar je werkt. Je kan via je account bij Oypo leerlingenlijsten uploaden. Daarna kun je deze lijsten oproepen via je de App. Als je tijdens het fotograferen met de App gaat werken heb je het voordeel dat de foto's na het uploaden automatisch worden toegewezen aan de afzonderlijke mappen met de namen en de ID's van de gefotografeerde leerlingen.

Ouders die online bestellen selecteren zelf welke foto's en fotoproducten ze willen kopen. Ze worden dus niet 'opgescheept' met een door de school of de fotograaf samengesteld setje fotoafdrukken. Scholen profiteren van een afname in handelingstijd en hoeven geen contant geld meer te innen.

Ook is er een combinatie mogelijk, waarbij fotografen als vanouds een setje afgedrukte foto's aanbieden én ouders online eenvoudig extra producten zoals canvassen of mokken kunnen nabestellen. Dit alles betekent minder rompslomp voor de school, meer flexibiliteit voor ouders en meer omzet voor de schoolfotograaf.

Behalve voor schoolfotografie is deze App ook prima geschikt voor sport- en evenementfotografie. Zo kan een sportfotograaf wat betreft de foto's al tijdens wedstrijden een scheiding tussen twee wedstrijdhelften maken en een evenementenfotograaf de foto's rubriceren op basis van locatiegegevens. Ook portretfotografen kunnen profiteren van tijdwinst door de workflow tijdens en de fotosessie met de App te optimaliseren.
Oypo APP1

Als je al met Oypo werkt, krijg je ook direct toegang tot je actuele accountgegevens en heb je realtime inzage in de bestelstatussen, de verkoopstatistieken en je verdiensten.

De App is gratis verkrijgbaar in de App Store (iOS) en in Google Play (Android). Oypo staat ook op de vakbeurs Professional Imaging 2013. Hier demonstreert Oypo deze app. Deze gratis vakbeurs is van zondag 14 tot en met dinsdag 16 april in Nieuwegein.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marcel Wiegerinck

Over de auteur

Marcel is oprichter van FotoClub.nu en Marketing voor Fotografen, hij deelt graag zijn kennis en ervaring over fotografie en marketing. Verder verzorgt hij met veel enthousiasme fotografie en marketingtrainingen, workshops en cursussen om mensen verder te helpen. Je kan Marcel volgen op Twitter, Facebook en Google+.

4 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zondag 7 april 2013 om 22:43  | reageer

  Voor de doelgroepen die je noemt, lijkt me dit inderdaad een uitvinding! Raar dat het er nog niet was, eigenlijk!

 2. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op maandag 8 april 2013 om 07:16  | reageer

  Ja eigenlijk wel. Maar er kan zo ie zo nog een hoop verbeterd worden voor deze doelgroep vrolijk

 3. Dianne
  Dianne schreef op maandag 8 april 2013 om 13:48  | reageer

  Ik werk zelf niet graag met Oypo maar met picture present, die zouden deze app ook moeten ontwikkelen!! Het ziet er ontzettend handig en slim uit op het eerste oog!

 4. Robert
  Profiel Robert schreef op maandag 8 april 2013 om 15:01  | reageer

  @Dianne: Picture Present komt binnenkort met app.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord