Elja Trum

Oypo lanceert Lightroom Plugin

vrijdag 11 maart 2011, 09:31 door | 5,426x gelezen | 1 reactie

Goed nieuws voor fotografen die gebruik maken van de dienstverlening van Oypo en hun foto's bewerken met Lightroom. Oypo heeft vandaag een gratis Lightroom plugin uitgebracht waarmee je eenvoudig je foto's op de fotodienst kunt plaatsen. Dat scheelt weer wat extra stappen in je workflow!

Met de plugin is het niet meer nodig fotobestanden naar een harddisk te exporteren en vervolgens via FTP te uploaden. De in Lightroom geselecteerde foto's worden rechtstreeks naar de webwinkel geŽxporteerd. Ook hoef je niet meer in te loggen op de beheeromgeving van Oypo om instellingen en verkoopprijzen aan te passen, dat kan allemaal vanuit Lightroom.

Je kunt vanuit Lightroom zelfs nieuwe fotomappen aanmaken, fotomappen verplaatsen en fotoprofielen koppelen. De plugin is op twee manieren te gebruiken: als Export service, en als Publicatie service. Bij de export service worden de foto's simpelweg geplaatst in een nieuwe map op de Oypo site. Met de publicatie service heb je nog meer controle over je bestanden.

Oypo Lightroom Plugin

Voor wie Oypo nog niet kent; Oypo is een website waar je als fotograaf je foto's kunt verkopen aan je klanten. Als fotograaf upload je de foto's en bepaal je de prijs; Oypo neemt vervolgens de afhandeling van de bestellingen op zich.

Met de komst van deze nieuwe plugin is het gebruik van Oypo nog eenvoudiger en vooral sneller geworden.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Fotojudith
    Profiel Fotojudith schreef op dinsdag 15 maart 2011 om 18:54

    Lijkt me erg handig. Vandeweek eens proberen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.993 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.993 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.