Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Personen selecteren wordt fluitje van een cent met Photoshop

woensdag 29 november 2017, 22:44 door | 6.539x gelezen | 3 reacties

Adobe werkt aan nieuwe functie, genaamd Select Subject. Hiermee kun je met één muisklik een persoon selecteren in Photoshop. Dat is nu alleen nog mogelijk met betaalde plug-ins voor het fotobewerkingsprogramma.

Onder de naam Sensei werken ze aan functies die machine learning gebruiken. Een goed voorbeeld van Sensei is het automatisch geven van namen aan lagen in Photoshop of zoeken van foto's. Maar er is meer mogelijk.

Zo wordt het in Photoshop een fluitje van een cent op mensen te selecteren. Adobe werkt namelijk aan een functie die je met één klik een persoon laat selecteren om bijvoorbeeld de achtergrond te veranderen.

Nieuwe Photoshop-functie: Select Subject


Voorheen was dit alleen mogelijk met plug-ins zoals Akvis SmartMask en Fluid Mask. Of je moet de pen-tool of lasso gebruiken in Photoshop om een selectie te maken en dat is behoorlijk bewerkelijk.

Door AI (Artificial Intelligence) te gebruiken, zou deze handeling moeten worden vergemakkelijkt. Met de functie “Select Subject” kun je met slechts één muisclick één of meerdere personen selecteren.

Het is niet eens nodig om eerst een ruwe selectie te maken, dat wordt al voor je gedaan.


In bovenstaande video zie je Adobe's eerste versie. Het werkt al behoorlijk goed, maar helaas nog niet perfect. Maar je kunt de selectie later nog handmatig aanpassen en Adobe zal de functie zeker verder gaan ontwikkelen en perfectioneren.

De functie komt in een volgende versie van Adobe Photoshop CC, maar wanneer is nog niet bekend.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op woensdag 29 november 2017 om 23:50  | reageer

  Interessant dat dit met Sensei kan. In Lightroom CC (de nieuwe cloud versie) leek het alsof die functionaliteit behouden was voor cloud-based software (wat je ook zou verwachten als ze het over 'machine learning' hebben). Maar de demo en voice-over spreken over 'the next Photoshop CC' version. Dat lijkt te suggereren dat het op de desktop werkt.
  (of is het een indicatie dat Photoshop ook een cloud versie gaat krijgen?)

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op donderdag 30 november 2017 om 12:52  | reageer

  @Reinoud: ik begreep uit het artikel van Elja over Lightroom CC dat bij de cloud-versies alleen de data zich in de cloud bevindt. Het programma zelf moet toch lokaal geïnstalleerd worden. Dit geldt dan neem ik aan ook voor Photoshop cloud-versie. De hele suite is CC.

 3. kim
  kim schreef op dinsdag 5 december 2017 om 13:48  | reageer

  Handig !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord