Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Photoshop beta update april 2024

zondag 28 april 2024, 12:24 door | 1.342x gelezen | 2 reacties

Photoshop heeft een nieuwe update gekregen. De meeste nieuwe mogelijkheden zijn echter voorbehouden aan de beta versie en concentreren zich op het genereren van AI-afbeeldingen.

Photoshop Beta heeft de Firefly Image 3 model functionaliteiten gekregen. Het is niet langer nodig om naar de Firefly website te gaan. Je kunt nu recht vanuit Photoshop beta de AI-afbeeldingen maken.

In de video Julieanne Kost heeft een duidelijke video gemaakt met alle Firefly Image 3 model functies die Photoshop Beta heeft gekregen.Behalve de Firefly implementatie zijn er kleinere updates voor het selecteren van de fonts en de adjustment brush. De updates voor de fonts is de enige update voor de normale Photoshop versie, voor zover ik weet.

Voor de duidelijkheid, alle updates met de Firefly Image 3 model zijn uitsluitend voor Photoshop Beta. Heb je deze niet geďnstalleerd, dan kan dat via de Creative Cloud app. Zoek naar het tabblad Beta. Zowel de normale als de Beta versie kunnen naast elkaar gebruikt worden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

2 reacties

 1. Liesbeth Verkade
  Profiel Liesbeth Verkade schreef op dinsdag 30 april 2024 om 13:39  | reageer

  Bedankt Nando.
  Duidelijk hoe de update werkt en wat je er mee kunt.
  Ik had me al afgevraagd of ik de beta-versie kon instaleren zonder mijn gewone versie kwijt te raken.

 2. Donald Willemsen
  Donald Willemsen schreef op dinsdag 30 april 2024 om 15:30  | reageer

  Bedankt Nando. Ik was bevreesd dat die bèta versie over mijn huidige versie geïnstalleerd zou worden. Blijkbaar dus niet.
  Maar..... ik vraag me af of ik die Firefly opties nodig heb. Ik bewerk mijn eigen foto's en ben niet bezig met het samenstellen van beelden op basis van AI. Dat heeft niets meer met fotografie te maken. Wat heb je er als fotograaf aan?
  Voor illustratoren grafici lijkt het me een prima gereedschap.
  Één ding vind ik wel belangrijk: Het moet duidelijk zijn dat ik zit te kijken naar een echte foto of naar een op AI basis samengesteld beeld.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord