Elja Trum

Photoshop CC voegt 'Perspective Warp' toe

donderdag 16 januari 2014, 22:43 door | 6.676x gelezen | 14 reacties

Met Photoshop CC neem je een abonnement op Photoshop (en eventueel andere Adobe programma's). Een van de voordelen is dat er met enige regelmaat vernieuwingen worden toegevoegd die je direct kunt installeren. Vandaag is 'Perspective Warp' de nieuwste aanwinst waar je als fotograaf gebruik van kunt maken.

Met deze toevoeging kun je nu complexere aanpassingen in perspectief doorvoeren in je foto's. Zo kun je het bijvoorbeeld net laten lijken alsof de foto een paar stappen verderop genomen is. Natuurlijk moet je oppassen dat je niet te ver gaat, maar in sommige situaties kan het zeker handig zijn.

In onderstaande video laat Adobe zien hoe je de nieuwe perspectief aanpassing kunt inzetten.


De update is reeds beschikbaar voor Adobe CC leden en kun je downloaden via je Creative Cloud applicatie. Andere vernieuwingen zijn '3D Printing integration' en 'Linked Smart Objects', beide wat minder bruikbaar voor de gemiddelde fotograaf.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

14 reacties

 1. Alex
  Alex schreef op maandag 20 januari 2014 om 11:16

  Dag Elja,
  Kan het zijn dat deze 3 app's (nog) niet in de NL-editie voorkomen?
  Ik kan ze in elk geval niet vinden, ook niet in de Cloud-box.

 2. ingrid
  ingrid schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 15:21

  een zeer toffe tool.
  Alleen vindt ik dat er nu met die CC de mensen die geen CC hebben in de kou worden gezet, je kan geen upgrades meer bekomen.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 15:25

  @Alex:
  Je praat over 'apps', voor de duidelijkheid: dit is geen apart programma maar gewoon een nieuwe functionaliteit ín Photoshop hè. In mijn (Engelstalige) versie is het zeker al te vinden, de Nederlandse versie zal dan nog een kwestie van tijd zijn vermoed ik?

  @ingrid:
  Tja, maar dat is juist het grote voordeel van CC: normaal gesproken hadden we lang op deze toevoeging moeten wachten, tot de verschijning van 'CS7'. En als je dan niet metéén meeging in de update naar CS7 (zoals velen), zat je natuurlijk ook zonder die tool. En op den duur zullen steeds meer mensen meegaan in CC, dus het aantal mensen dat in de kou staat wordt dan alleen maar kleiner.

 4. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 16:15

  Upgrades waren ook voor CC al aan de orde van de dag, van CS6 zijn meerdere updates geweest bijvoorbeeld, net als het in de kou zetten van consumenten die zwaar hebben moeten betalen. Geen ondersteuning meer van vorige versies, je zal maar een stofzuiger aanschaffen en na 4 jaar zijn er geen stofzakken meer verkrijgbaar. Nieuwe stofzuiger aanschaffen mensen.

  Maar het probleem is opgelost hoor, jaja, met CC. We huren gewoon een stofzuiger. Als er dan geen stofzakken meer te verkrijgen zijn huren we een nieuwe. Veel goedkoper. U gelooft het.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord