Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Adobe Photoshop CS4 aangekondigd

woensdag 24 september 2008, 09:01 door | 9.165x gelezen | 17 reacties

Gisterenochtend heeft Adobe Photoshop CS4 aangekondigd. De nieuwste versie van de populaire fotobewerkingssoftware. Dat de aankondiging voor CS4 eraan zat te komen was al een paar weken bekend. Behalve Photoshop zijn ook de twaalf andere CS softwareproducten van Adobe vernieuwd.

De meest in het oog springende innovaties zijn content-aware scaling en het gebruik van de grafische processor voor het versnellen van bepaalde bewerkingen. Voor Windows is CS4 nu ook in een 64 bits versie beschikbaar. Dit zou bij sommige bewerkingen bij grote bestanden een snelheidswinst op kunnen leveren. Gebruikers van een Apple zullen nog even moeten wachten op de 64 bits versie. Ook de interface is in CS4 weer verder geoptimaliseerd.

Zo op het eerste gezicht zijn er niet direct hele belangrijke verbeteringen om CS3 de deur uit te doen. Maar toch weer een aantal mooie verbeteringen.

Op de Photoshop User website van Scott Kelby zijn al een aantal leerzame video's gratis te bekijken over het nieuwe pakket. Ook op het weblog van John Nack van Adobe zijn een aantal video's te vinden waar de nieuwe functionaliteiten te bewonderen zijn.

Collegasite dSLR heeft afgelopen maandag op Photokina een video interview gehouden met Kevin Connor, de Vise President Product Manager van Adobe Systems.101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. Hans
  Hans schreef op woensdag 24 september 2008 om 09:16

  De update van 3 naar 4 kost via de nederlandse adobe-site 297 euro, terwijl in de VS dat ding 199 dollar kost, vreemd

 2. Gerrit
  Gerrit schreef op woensdag 24 september 2008 om 11:06

  Waarom plaatsen jullie in hemelsnaam iedere keer de amateuristische in elkaar geknutselde filmpjes van dslr? Photofacts is een op zichzelf staande website met mooie en inhoudelijke info doe daar zelf iets mee want hiermee stuur je de bezoekers naar een andere website maar nog erger schrik je een gedeelte van je eigen bezoekers af met deze plaatsingen. Ik ben er in ieder geval een van.

 3. hbj
  Profiel hbj schreef op woensdag 24 september 2008 om 11:12

  Hans,
  Het prijsverschil zit in de Nederlandstalige versie.
  Niet alleen om dat prijsverschil maar vooral omdat de meeste goede handleidingen en video's in 't Engels zijn kies ik al jaren voor de Engelstalige. Misschien 'n tip!?

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 24 september 2008 om 12:09

  @Gerrit; Ik vond de filmpjes wel toegevoegde waarde hebben. Maar als jullie dat niet vinden zal ik ze niet meer plaatsen. Ik hoor het graag.

  @hbj; Ik raad inderdaad ook altijd iedereen aan voor de Engelstalige versie te gaan. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord