Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoshop CS6 video's; wat komt eraan

zaterdag 28 januari 2012, 23:47 door | 6.969x gelezen | 1 reactie

Nog een paar maandjes geduld en de nieuwe Photoshop CS6 zal te koop zijn. Er verschijnen inmiddels al wat video's op het web van de nieuwe Photoshop versie. In dit artikel twee video's; eentje over Camera RAW 7 die bij Photoshop CS6 geleverd zal worden en een video die een aantal nieuwe functies laat zien.

Deze eerste video laat Photoshop CS6 in zijn vernieuwde donkere opmaak zien waarbij de nieuwe vervagingsfuncties (blur) getoond worden en de nieuwe perspectief uitsnijden mogelijkheid. Deze nog niet voltooide versie gaat overigens door het leven onder de naam 'Superstition'.


In deze tweede video toont Photoshop Product Manager Bryan O'Niel Hughes een aantal nieuwe dingen van Camera RAW 7 en Photoshop CS6. Hij laat onder andere zien dat je de nieuwe donkere interface ook gemakkelijk terug kunt zetten op het vertrouwde grijs uit de voorgaande versies.


Zoals Bryan aangeeft is Camera RAW 7 op het gebied van RAW verwerking vergelijkbaar met de Lightroom 4. Lightroom is nog niet uit, maar je kunt wel reeds een gratis beta-versie uitproberen. De eerste reacties over de Lightroom 4 RAW verwerking zijn erg positief, dus het is prettig dat dit ook weer binnen Photoshop gelijk getrokken wordt.

Niet in deze video's, maar wel een prettige functie die in Photoshop CS6 zal zitten; autosave. Hierdoor wordt je werk automatische elke x minuten opgeslagen en heb je dus minder kans om bewerkingen te verliezen. Wel zo prettig.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. libeco
    Profiel libeco schreef op zondag 29 januari 2012 om 13:25  | reageer

    Ik hoop dat de donkere achtergrond aangepast kan worden zoals in After Effects, want dit ziet er niet uit.

    Ik heb echt een bloedhekel aan programma's die de gekozen Windows-stijl negeren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.138 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord