Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Photoshop Elements 12 aangekondigd

vrijdag 27 september 2013, 23:01 door | 6.894x gelezen | 4 reacties

Photoshop Elements is onder veel fotografen een geliefd pakket om naast Lightroom te gebruiken. Veel van de basismogelijkheden uit het 'echte' Photoshop, maar tegen een gunstige prijs. Afgelopen week heeft Adobe versie 12 van Photoshop Elements uitgebracht.

In deze vernieuwde versie zijn een aantal extraatjes toegevoegd in het pakket. Zo kun je nu gebruik maken van de handige 'content aware' mogelijkheden. Hiermee haal je eenvoudig storende elementen uit een foto of verplaats je een onderwerp naar een andere locatie in de betreffende foto (terwijl het gat dat je achterlaat ook opgevuld wordt).

Content aware zit ook verwerkt in de nieuwe tool voor het rechtzetten van foto's. Na het rechtzetten worden lege delen die ontstaan automatisch opgevuld. Uiteraard gaat al dit 'inhoud bewust' nabewerken niet altijd goed, maar het is wel een mooie functie. In onderstaande video wordt hier het een en ander van gedemonstreerd.


Echt gericht op de beginners is de oogcorrectie functie voor dieren. Eigenlijk de rode ogen verwijderen tool, maar dan voor andere kleuren die bij dieren voorkomen. Voor Mac gebruikers biedt het programma nu 64 bits ondersteuning. Dat zou moeten helpen in de prestaties wanneer je intensief van het programma gebruik maakt.

Voor net geen 100 euro kun je Photoshop Elements aanschaffen bij Adobe. De upgrade kost 20 euro minder. Schaf je direct ook Premiere Elements aan voor videobewerkingen dan betaal je 150 euro.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Leny
  Profiel Leny schreef op dinsdag 23 september 2014 om 19:10

  Zou heel graag elements 12 hebben, want ik bezit elements 10, maar die ondersteunt mijn nieuwe camera in camera raw niet. Mocht ik hem winnen mag iemand anders mijn elements 10. goeie deal lijkt mij!

 2. Hildebrand
  Profiel Hildebrand schreef op dinsdag 23 september 2014 om 21:24

  Ik werk al jaren met Picasa, maar daar kan je eigenlijk niet zoveel mee doen.
  De rede waarom ik Picasa gebruik is om de dood eenvoudige rede dat ik me het niet kan permitteren om een fotobewerkingsprogramma als Adobe Photoshop Elements aan te schaffen.
  Ik heb de beschrijving en de film van Adobe Photoshop Elements bekeken, en er gaat voor mij een hele nieuwe wereld open, hieraan kan Picasa niet tippen en wil het heel graag gaan uitproberen.

 3. rexabe
  Profiel rexabe schreef op dinsdag 23 september 2014 om 23:36

  Why..Adobe elements ..? because there isnt better in this world ...

 4. abri
  Profiel abri schreef op dinsdag 27 januari 2015 om 16:07

  heb nog geen ervaring photoshop
  zou eens graag mijn foto's een andere dimensie wille geven
  grtjs Jose

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.004 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord