Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photosynth: Microsofts nieuwe kijk op de wereld

dinsdag 1 augustus 2006, 00:05 door | 9.303x gelezen | 0 reacties

Microsoft Live Labs heeft een nieuw product aangekondigd voor het bekijken van foto's. Dit is niet simpelweg een nieuwe viewer, maar een compleet nieuwe manier van het bekijken van foto's. Of meer zelfs het bekijken van objecten of omgevingen door middel van foto's.

Photosynth, zoals het programma genoemd wordt, neemt een collectie van foto's van hetzelfde onderwerp en stelt hieruit automatisch een soort van 3D omgeving samen. Dit doet het programma door de foto's te analyseren en bepaalde herkenningspunten te markeren. Door dit bij een tiental foto's van eenzelfde onderwerp te doen kan het een 3D wereld creŽren waar je soepel doorheen kunt manoeuvreren.

Photosynth in actie


De video die op de site staat is een absolute aanrader om de mogelijkheden van dit product te bekijken. Zoals ik het begrijp zul je in eerste instantie zelf je collecties moeten samenstellen (of iemand anders kan dit reeds voor je gedaan hebben), maar stel je voor dat het programma automatisch het internet afzoekt naar afbeeldingen. Je zou in zeer korte tijd bijna de gehele wereld via foto's in kaart kunnen brengen!

Persoonlijk ben ik uitermate nieuwsgierig naar de eerste (beta) release van dit product. Zelf heb ik ook al het een en ander geŽxperimenteerd met 360 graden fotografie en Photosynth voegt hier zeker een extra dimensie aan toe!

Bron: Zibb ICT weblog

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord