De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Pixlr; je foto's online bewerken zoals in Photoshop

vrijdag 20 januari 2012, 23:01 door | 16.233x gelezen | 5 reacties

Voor momenten dat je Photoshop niet bij de hand hebt is er ook een mooi online alternatief; Pixlr. Op deze website kun je foto's bewerken op een vertrouwde manier; de interface lijkt namelijk verdacht veel op die van Photoshop. Pixlr is daarbij ook nog eens gratis en zelfs zonder registratie te gebruiken.

Naast de layout komen ook veel sneltoetsen overeen. Zo zul je weinig moeite hebben deze online editor te gebruiken voor het bewerken van foto's. Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet zo uitgebreid als bij Photoshop, maar voor simpele bewerkingen is het programma prima te gebruiken.

Ook handig zijn de grabber-plug-ins (voor Firefox en Chrome). Hiermee kun je tijdens het internet eenvoudig elke foto exporteren naar Pixlr. Handig voor het snel bewerken van een afbeelding op internet dus; bijvoorbeeld als je in een forum een aanpassing wilt laten zien op de foto van iemand anders.

Nog een bijzonder detail; met één regel code zet je de volledige functionaliteit van Pixlr ook op je eigen website. Probeer de editor hieronder maar eens uit.


Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Henk Hulshof
  Profiel Henk Hulshof schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 14:26

  kan helaas geen RAW openen..... :(

 2. Eugène
  Eugène schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 16:28

  Oftewel "cloud computing". In de verre toekomst verwacht ik dat geen fotograaf meer eigen professionele software op zijn computer heeft staan maar met zijn supersnelle glasvezelverbindinkje alles online doet. Dit is de eerste stap of?....

 3. Remco
  Remco schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 16:56

  Heel mooi!
  @ Eugene: Zeker niet de eerste stap. Zoiets is al jaren online!

 4. Bart
  Profiel Bart schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 20:18

  Ziet er goed uit. Zelf heb ik weleens Sumopaint.com gebruikt, op het eerste gezicht lijkt dat er erg op. Ik zal deze een wat vaker gebruiken.

  @Eugene: helemaal mee eens. En kan nu al aardig. Documenten e.d. via google docs, files via dropbox/google storage etc. Je ziet het steeds meer. Extra voordeel is dat je vaak ook met je smartphone dan even wat kleine wijzigingen kunt doen als je niet bij je PC in de buurt bent. Is zeker de toekomst (en al voor veel zaken nu al een goede optie).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord