Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Pixlr; je foto's online bewerken zoals in Photoshop

vrijdag 20 januari 2012, 23:01 door | 16.774x gelezen | 5 reacties

Voor momenten dat je Photoshop niet bij de hand hebt is er ook een mooi online alternatief; Pixlr. Op deze website kun je foto's bewerken op een vertrouwde manier; de interface lijkt namelijk verdacht veel op die van Photoshop. Pixlr is daarbij ook nog eens gratis en zelfs zonder registratie te gebruiken.

Naast de layout komen ook veel sneltoetsen overeen. Zo zul je weinig moeite hebben deze online editor te gebruiken voor het bewerken van foto's. Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet zo uitgebreid als bij Photoshop, maar voor simpele bewerkingen is het programma prima te gebruiken.

Ook handig zijn de grabber-plug-ins (voor Firefox en Chrome). Hiermee kun je tijdens het internet eenvoudig elke foto exporteren naar Pixlr. Handig voor het snel bewerken van een afbeelding op internet dus; bijvoorbeeld als je in een forum een aanpassing wilt laten zien op de foto van iemand anders.

Nog een bijzonder detail; met één regel code zet je de volledige functionaliteit van Pixlr ook op je eigen website. Probeer de editor hieronder maar eens uit.


Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Henk Hulshof
  Profiel Henk Hulshof schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 14:26  | reageer

  kan helaas geen RAW openen..... :(

 2. Eugène
  Eugène schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 16:28  | reageer

  Oftewel "cloud computing". In de verre toekomst verwacht ik dat geen fotograaf meer eigen professionele software op zijn computer heeft staan maar met zijn supersnelle glasvezelverbindinkje alles online doet. Dit is de eerste stap of?....

 3. Remco
  Remco schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 16:56  | reageer

  Heel mooi!
  @ Eugene: Zeker niet de eerste stap. Zoiets is al jaren online!

 4. Bart
  Profiel Bart schreef op zaterdag 21 januari 2012 om 20:18  | reageer

  Ziet er goed uit. Zelf heb ik weleens Sumopaint.com gebruikt, op het eerste gezicht lijkt dat er erg op. Ik zal deze een wat vaker gebruiken.

  @Eugene: helemaal mee eens. En kan nu al aardig. Documenten e.d. via google docs, files via dropbox/google storage etc. Je ziet het steeds meer. Extra voordeel is dat je vaak ook met je smartphone dan even wat kleine wijzigingen kunt doen als je niet bij je PC in de buurt bent. Is zeker de toekomst (en al voor veel zaken nu al een goede optie).

 5. ronbou
  Profiel ronbou schreef op maandag 23 januari 2012 om 19:50  | reageer

  Even snel uitgeprobeerd en werkt perfect ... ingebed wel te klein venster maar full frame prima om mee te werken. Kan soms best wel makkelijk zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord