Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Polar Rose; geavanceerd afbeeldingen zoeken

maandag 28 januari 2008, 22:41 door | 9.112x gelezen | 1 reactie

Altijd al benieuwd geweest wie nu die rare gast met die bezopen kop is die op een foto op internet zichzelf goed voor joker zet? Dankzij de browser plug-in Polar Rose ben je er nu zo achter. Wanneer je de plug-in installeert (momenteel alleen nog voor Firefox) krijg je bij foto's de mogelijkheid beschrijvingen in te zien, te wijzigen en toe te voegen.

De programmatuur die het Zweedse bedrijf gemaakt heeft scant bestaande afbeeldingen op het internet en maakt daar een drie dimensionale 'afdruk' van. Die 'afdruk' wordt dan opgeslagen en vergeleken met andere afbeeldingen die ook gescand zijn. Zo moeten personen op afbeeldingen automatisch herkend gaan worden via hun unieke 'afdruk'. Zoeken op specifieke personen wordt daarmee in de toekomst mogelijk.

Het scannen van de foto's gebeurt automatisch wanneer een gebruiker de plug-in heeft geÔnstalleerd. Zodra er een publiek toegankelijke foto staat dan verschijnt daar een een roos icoon op waarmee je meer informatie kunt inzien en aanpassen.

Op het moment van schrijven staan er reeds 16 miljoen foto's in de database (waarvan er amper 100.000 een naam hebben). De browser plug-in is momenteel nog in Beta (zoals dat tegenwoordig de trend is), en je kunt je inschrijven zodat je toegelaten wordt tot de beta-testers.

Voorbeeld afbeelding Polar Rose systeem


Bron: Nu.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. timhornstra
    Profiel timhornstra schreef op dinsdag 23 september 2008 om 11:02  | reageer

    Een leuke extensie die ik zeker eens ga uitproberen om afbeeldingen te zoeken. De afbeeldingen zoeken functionaliteit van zoekmachines is jammergenoeg nog steeds niet erg goed. Ik gebruik zelf regelmatig Google om afbeeldingen te zoeken, maar ik vind niet altijd wat ik zoek :(

    Dit artikel geeft trouwens ook een aardig overzicht van websites die je kan gebruiken voor afbeeldingen zoeken. Er staan een aantal sites op waarmee je afbeeldingen kan zoeken waar ik nog nooit van gehoord had, zoals Picsearch.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord