Elja Trum

PortretPro Body; snel een perfect lichaam

zondag 4 september 2016, 14:41 door | 4.934x gelezen | 3 reacties

PortraitPro is een programma waarmee je in no-time een portretfoto bewerkt zodat rimpels en pukkels verdwijnen en zelfs make-up nog toegevoegd kan worden. Hetzelfde bedrijf heeft nu ook een programma gemaakt waarmee je jouw model snel een perfect lichaam geeft.

Het nieuwe programma heet, logischerwijs, PortraitPro Body. Op zich doet het programma niks wat je niet ook met Photoshop zou kunnen, maar het grote voordeel is dat dit programma het snel en gemakkelijk maakt.


Net zoals bij PortraitPro moet je ook nu niet te ver gaan in je nabewerking; dan gaat het er nep uit zien. Ook zijn dergelijke bewerkingen natuurlijk niet direct ieders smaak of aanpak. In de praktijk zullen er echter veel klanten zijn die blij zijn als je ze net iets mooier laat lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Er zijn twee versies te koop; de Standard en de Studio. De Standard versie kost momenteel 39,95 euro. Voor de Studio variant betaal je nu 69,95 euro. De Studio versie heeft als voordeel dat je ook RAW bestanden kunt openen en dat er plug-ins voor Lightroom en Photoshop beschikbaar zijn.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. gast schreef op zondag 4 september 2016 om 14:49

  “It should be the responsibility of photographers today to free women and finally everyone, from the terror of youth and perfection.” - Peter Lindbergh

 2. gast schreef op maandag 5 september 2016 om 10:09

  Ik vind "een perfect lichaam" niet de juiste beschrijving voor wat de beelden laten zien.

 3. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 6 september 2016 om 12:05

  Prortrait Professional gebruik ik al jaren. Mijn ervaringen met dit programma zijn heel positief. Toch is een waarschuwing op zijn plaats: de kans dat je gaat overdrijven en te ver gaat is erg groot. Bij de body-versie zal dat ook het geval zijn.
  Onthoud één ding: Schoonheid zit van binnen; de genoemde programma's behandelen enkel de buitenkant (de verpakking).
  Bij portretfotografie gaat het er juist om dat je ook de innerlijke schoonheid laat zien van de geportretteerde.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord