Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Posing App; poseerhulpje voor je telefoon

vrijdag 30 maart 2012, 23:34 door | 11.858x gelezen | 4 reacties

Veel fotografen vinden het lastig om leuke poses te bedenken voor de mensen die ze fotograferen. Ontwikkelaar Mendo is hier op in gesprongen en heeft een praktische app voor de iPhone uitgebracht waarin je snel praktische poseertips en voorbeelden kunt vinden. Handig voor als je het even niet meer weet tijdens een fotoshoot.

De Posing App bevat momenteel 140 verschillende poseervoorbeelden in zeven verschillende categorieŽn. De ontwikkelaar geeft al aan dat ze hard bezig zijn dit aantal uit te breiden. De huidige categorieŽn zijn kinderen, stelletjes, portretten, vrouwen, mannen, groepen en huwelijken.

Elk poseervoorbeeld bestaat uit een tekening die schermgroot te bekijken is. Ook is er per pose een korte beschrijving beschikbaar die verduidelijkt hoe je de betreffende pose kunt uitvoeren. Zie je er eentje die je eens wilt gaan proberen dan kun je deze toevoegen aan je favorietenlijstje. Deze kun je dan vanaf het beginscherm van de applicatie direct openen.

Posing app screenshots

Naast de poseervoorbeelden staan er ook een lading poseertips in. Deze zijn vooral handig om gewoon een keertje door te nemen. Best een prima app, ik heb 'm zelf in elk geval maar gedownload. Leuk om eens door te nemen voor goede ideeŽn.

De Posing App kost 1,59 euro in de Apple App Store. Het is de bedoeling dat binnenkort ook een Android versie van de applicatie beschikbaar komt. Op de website kun je jezelf aanmelden om op de hoogte te worden gebracht zodra de Android versie beschikbaar is.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op zaterdag 31 maart 2012 om 08:04  | reageer

  Mooi idee ik ga de app ook eens bekijken, het is altijd handig om bij de hand te hebben, heb zelf wel veel voorbeeld foto's en inspiratie foto's op de iPad staan maar die zijn soms niet handig, een tekening is dan makkelijker om te gebruiken.

 2. Damien Franscoise
  Profiel  Damien Franscoise schreef op zaterdag 31 maart 2012 om 09:28  | reageer

  Ziet er interessant uit, ik ga hem proberen!

 3. Auke
  Profiel  Auke schreef op maandag 2 april 2012 om 10:02  | reageer

  Leuk idee, maar ik zou dit niet zo snel kopen. Het is goed om een aantal poses 'achter de hand' te hebben, maar het is geen garantie voor een leuke foto.

  Ik stoei zelf nog heel erg met het leuk/spontaan laten poseren. Wat mij hierin heel erg helpt is foto van anderen bestuderen en bepalen wat het is wat ervoor zorgt dat die foto mij aanspreekt. In het begin vond ik alles mooi, maar nu vallen de kleinste details meer en meer op. Het is een kwestie van veel doen, je eigen werk en dat van anderen bestuderen en vergelijken en zodoende leren.

  Een tip die mij altijd is bijgebleven en ik vaak in de praktijk toepas, is ook als je niet fotografeert veel naar mensen kijken en poses die je opvallen analyseren (als met een foto) en voor jezelf (aan)tekeningen maken. Op deze manier blijft het beter "hangen" en kun je bij de volgende shoot makkelijker gebruik maken van de opgedane ervaring.

 4. foxhusky
  Profiel  foxhusky schreef op vrijdag 20 april 2012 om 16:26  | reageer

  De app is vanaf vandaag ook verkrijgbaar voor Android toestellen op Google Play (voorheen Android Market).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord