Elja Trum

RAW Codecs voor Windows 7

vrijdag 29 juli 2011, 20:53 door | 9.129x gelezen | 10 reacties

Microsoft heeft eindelijk RAW codecs uitgebracht voor Windows 7. Met deze codecs kun je de RAW bestanden uit je camera binnen Windows standaard bekijken. Hiervoor had je nog een extra plug-in nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Helaas lijkt Microsoft al direct (ongeveer een jaar) achter te lopen in de ondersteuning. Zo worden bijvoorbeeld de RAW bestanden van de Nikon D7000 en D5100 niet ondersteund. Ook voor Canon's 600D, 1100D en 60D biedt deze codec pack (nog) geen oplossing.

De codec pack is ook te gebruiken op Windows Vista en is geschikt voor zowel 32 bits als 64 bits systemen. In onderstaande video van Microsoft wordt het gebruik van de codec pack toegelicht.


Zelf ben ik overigens erg tevreden over de (betaalde) codec pack van FastPictureViewer.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Marcel
  Marcel schreef op vrijdag 29 juli 2011 om 21:32

  FastPictureViewer is veel en veel beter geschreven en daarom ook veel sneller. Ik heb die RAW codecs ook geïnstalleerd gehad en viel bijna van mijn stoel toen ik zag hoe traag die was.

  Echt geen goede beurt voor Microsoft!!

 2. Henri
  Profiel Henri schreef op zaterdag 30 juli 2011 om 11:44

  In Adobe Bridge, geleverd bij Photoshop, kun je je foto's perfect bekijken, organiseren, labelen, omnummeren, tags toevoegen, een andere naam geven en van keywords voorzien.
  Ik zie niet in waarom ik alles ook nog eens in Windows verkenner zou willen bekijken of in het kreupele Microsoft Live Photo Gallery zou willen werken.

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op zaterdag 30 juli 2011 om 15:06

  Een beetje fotograaf werkt toch gewoon met een apple vrolijk

 4. Henri
  Profiel Henri schreef op zaterdag 30 juli 2011 om 16:45

  @ Arno;
  Ja hoor, daar gaat 'ie weer....
  Maar ik laat me niet verleiden tot die eindeloze discussie: ieder zijn ding.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.317 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord