Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Iris van Liempt

Romey: Tinder voor fotografen en modellen

dinsdag 3 mei 2016, 21:21 door | 5.199x gelezen | 2 reacties

Onlangs is er een nieuwe app op de markt gekomen, gericht op het matchen van fotografen en modellen. De app, Romey, doet erg denken aan de bekende datingapp Tinder.

De app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, verbindt fotografen, modellen en bedrijven met elkaar door middel van voorkeuren zoals beschikbaar tijdstip op de dag, locatie, etcetera. Het werkt met behulp van algoritmes om zo goed mogelijk te kunnen matchen.

Jerome Rault, oprichter van de app, zei over de ontwikkeling van de app: “Ik was het zat om te zien dat er zoveel talent verloren gaat omdat mensen niet beschikken over de juiste contacten of kennis hebben over hoe te netwerken, goede portfolio's te ontwikkelen en betaalde opdrachten te krijgen.”

Met de app kun je gratis of betaald werk aanbieden of zoeken. De app is gratis, maar je kunt ook upgraden voor meer opties. Je creëert je eigen profiel waarbij je foto's kunt uploaden en de stijl van fotografie kunt kiezen waarin je geïnteresseerd bent. De app linkt je vervolgens aan profielen die jouw vraag en voorkeuren matchen.

In de app kun je 'liken' en afwijzen, net zoals in Tinder. Je kunt ook overslaan om erover na te denken. En net zoals in Tinder, kun je op die manier een match vinden en zo werk inplannen!


Momenteel is het nog een kleine app, maar ik denk dat het absoluut veel potentie heeft om uit te groeien tot een veelgebruikte app die het mogelijk maakt om makkelijker werk te vinden, zowel voor een model als een fotograaf.

Met behulp van deze app zou betaald werk binnen de fotografie of de modellenwereld ineens een stuk meer binnen handbereik kunnen zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

2 reacties

  1. gast schreef op dinsdag 3 mei 2016 om 21:55

    Op zich geen slecht idee, vind ik. Echter, wat zijn de kosten voor de upgrade?

  2. martinphili
    Profiel martinphili schreef op woensdag 4 mei 2016 om 06:55

    Klinkt wel leuk. Ik moet wel meteen denken aan al die websites die hetzelfde doel hadden maar bijna allemaal een stille dood gestorven zijn of een zieltogend bestaan lijden. Blijkbaar is de behoefte toch niet zo heel groot. Maar wie weet is dit waar de wereld op zit te wachten.
    De laatste zin, daar heb ik dan weer een beetje moeite mee.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.003 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord