Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris van Liempt

Romey: Tinder voor fotografen en modellen

dinsdag 3 mei 2016, 21:21 door | 5.929x gelezen | 2 reacties

Onlangs is er een nieuwe app op de markt gekomen, gericht op het matchen van fotografen en modellen. De app, Romey, doet erg denken aan de bekende datingapp Tinder.

De app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, verbindt fotografen, modellen en bedrijven met elkaar door middel van voorkeuren zoals beschikbaar tijdstip op de dag, locatie, etcetera. Het werkt met behulp van algoritmes om zo goed mogelijk te kunnen matchen.

Jerome Rault, oprichter van de app, zei over de ontwikkeling van de app: “Ik was het zat om te zien dat er zoveel talent verloren gaat omdat mensen niet beschikken over de juiste contacten of kennis hebben over hoe te netwerken, goede portfolio's te ontwikkelen en betaalde opdrachten te krijgen.”

Met de app kun je gratis of betaald werk aanbieden of zoeken. De app is gratis, maar je kunt ook upgraden voor meer opties. Je creëert je eigen profiel waarbij je foto's kunt uploaden en de stijl van fotografie kunt kiezen waarin je geïnteresseerd bent. De app linkt je vervolgens aan profielen die jouw vraag en voorkeuren matchen.

In de app kun je 'liken' en afwijzen, net zoals in Tinder. Je kunt ook overslaan om erover na te denken. En net zoals in Tinder, kun je op die manier een match vinden en zo werk inplannen!


Momenteel is het nog een kleine app, maar ik denk dat het absoluut veel potentie heeft om uit te groeien tot een veelgebruikte app die het mogelijk maakt om makkelijker werk te vinden, zowel voor een model als een fotograaf.

Met behulp van deze app zou betaald werk binnen de fotografie of de modellenwereld ineens een stuk meer binnen handbereik kunnen zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

2 reacties

  1. gast schreef op dinsdag 3 mei 2016 om 21:55  | reageer

    Op zich geen slecht idee, vind ik. Echter, wat zijn de kosten voor de upgrade?

  2. martinphili
    Profiel martinphili schreef op woensdag 4 mei 2016 om 06:55  | reageer

    Klinkt wel leuk. Ik moet wel meteen denken aan al die websites die hetzelfde doel hadden maar bijna allemaal een stille dood gestorven zijn of een zieltogend bestaan lijden. Blijkbaar is de behoefte toch niet zo heel groot. Maar wie weet is dit waar de wereld op zit te wachten.
    De laatste zin, daar heb ik dan weer een beetje moeite mee.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.053 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord