Elja Trum

Scherptediepte berekenen met je mobiel

zondag 26 november 2006, 00:14 door | 11.438x gelezen | 3 reacties

Weblogger, fotograaf en programmeur Bert Heymans heeft een java midlet voor je mobiele telefoon gemaakt waarmee je de scherptediepte bij bepaalde instelling kun berekenen. Zijn DOFcalculator is gratis te downloaden op zijn website. Het is alleen geschikt voor mobiele telefoons die JAVA ondersteunen, maar bijna elke moderne telefoon ondersteunt dit inmiddels.

Wanneer je in de DOF Calculator enkele waarden invoert berekent ie voor je waar de scherptediepte bij de opgegeven instellingen precies ligt.

Joris Verlee probeerde het programmaatje uit en schreef hierover een nuttig artikel op zijn site. Zijn artikel is ook gepubliceerd op Belgiumditital.com.

Mijn huidige telefoon wilt het programmaatje niet draaien, maar als het goed is krijg ik binnenkort een nieuwe waarop ik Bert zijn DOFcalculator zeker ga installeren. Of ik 'm ook vaak zou gebruiken betwijfel ik, maar het kan handig zijn wanneer je iemand aan het uitleggen bent over scherptediepte.

Met dank aan Leon voor de tip!Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. gast schreef op zondag 26 november 2006 om 00:44

  ondersteund=ondersteunt

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 26 november 2006 om 00:58

  Thx. Nederlands is al nooit mijn goedste vak geweest.. knipoog
  Ik heb 'm verbeterd. Of was het nou verbetert?

 3. Marjan Trum
  Marjan Trum schreef op maandag 27 november 2006 om 21:13

  En jij hebt nog wel een lerares als moeder. goedste=beste ( maar dat heb je expres zo geschreven neem ik aan)
  heb verbeterd is goed. In de tegenwoordige tijd ( jij verbetert) schrijf je het met een t. De meeste voltooid deelwoorden ( heb verbeterd, is gebeurd etc.) schrijf je met een d. Of het met een t of d moet kun je horen als je het werkwoord in de verleden tijd zet bv. verbeterde, gebeurde, dichtte etc.
  Succes.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.635 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord