Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Skylum's next-generation Accent AI filter voor Luminar

maandag 15 juni 2020, 11:17 door | 4.506x gelezen | 0 reacties

De komende Luminar 3-update introduceert iets waar Skylum erg enthousiast over is: Accent AI 2.0, de volgende stap in hun Accent AI-filter-evolutie!

Luminar3 accent ai 2 filter


Accent AI maakt de workflow van een fotograaf niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller. Het zorgt voor algemene taken zoals omgaan met schaduwen, hooglichten, contrast en meer. De resultaten zijn vaak behoorlijk goed en het handelt een tijdrovende taak af in een paar seconden met slechts één schuifregelaar.

Hoewel Accent AI al een must-have tool was voor veel van Skylum's klanten, was het nog niet perfect. De kleuren waren niet altijd correct, afbeeldingen waren soms over- of onderverwerkt en de technologie herkende gezichten en mensen niet als onderdeel van een afbeelding.

De nieuwe Accent AI 2.0


Volgens Skylum rekent het nieuwe Accent AI 2.0 af met al deze problemen en is het filter slimmer dan ooit tevoren! Accent AI 2.0 analyseert foto's, maakt aantekeningen van dingen zoals gezichten en geeft een nettoresultaat dat elke keer echt een beeld verbetert.

Het filter is contentbewust, wat betekent dat je nu meer op Accent AI kunt vertrouwen. In de meeste gevallen kun je het volledige RAW Develop-filter vervangen door Accent AI voor mooie resultaten.

Skylum gelooft dat dit de toekomst is van fotobewerking, wanneer je de schuifregelaars niet handmatig hoeft aan te passen, omdat de AI het beeld zal analyseren en automatisch zal verbeteren om het er precies zo uit te laten zien zoals je het zag tijdens het fotograferen.

Luminar3 accent ai 2 filter


Snelheid- en inhoudbewuste technologieën


Met deze update heeft Skylum een nieuw neuraal netwerk verbonden dat bepaalde objecten beter herkent. Ze hebben het op meer objecten getraind en een nieuwe "persoonsklasse" toegevoegd die nog niet bestond. De resultaten zijn echt verbluffend, waardoor ze selectief instellingen kunnen toepassen, wat resulteert in een realistischer beeld.

Accent AI maakt ook deel uit van veel van de standaard looks waardoor ook deze looks een extra boost krijgen. Dit betekent betere resultaten met dezelfde afbeeldingen, vooral als er mensen op staan.

Ten slotte biedt Accent AI meer voorzichtige kleurcorrecties, wat zorgt voor meer nauwkeurigheid en kwaliteit. Het werkt ook beter met de verborgen details van een afbeelding. Als Accent AI 2.0 het object er niet beter kan laten uitzien, wordt het niet aangeroerd.

Luminar3 accent ai 3 filter


De toekomst van fotobewerking?


Skylum lijkt te begrijpen dat niet iedereen tijd en zin heeft in tijdrovende (zelf)studies over hoe bepaalde aanpassingen werken. Skylum's doel met Accent AI is simpel: om prachtige foto's te creëren met slechts één schuifregelaar.

Met de hulp van Accent AI kan een fotograaf een gemiddelde foto maken en er vervolgens echt iets magisch van maken in de nabewerking.

Accent AI 2.0 is Skylum's benadering van de toekomst van fotobewerking. Ze blijven doorgaan met het toevoegen van extra functies die voortbouwen op dit concept en afbeeldingen analyseren om nog meer gebieden te verbeteren met AI-aangedreven beeldverbeteringen.

Hun doel is om de klassieke methoden voor het bewerken van foto's volledig te vervangen met behulp van nieuwe AI-technologieën die niet alleen slimmer zijn, maar ook aanzienlijk betere resultaten opleveren. Ze willen het leren om beelden te bewerken onnodig maken vanwege de intuïtieve AI-filters.

De aankomende update van Luminar 3 is gratis voor alle huidige gebruikers. Voor meer informatie over wat er gaat komen, bekijk de routekaart. Als je Luminar 3 nog niet hebt, kun je een gratis proefversie downloaden.


Meer weten over Luminar?


Als je meer wilt weten over Luminar, één van de meest interessante Lightroom plug-ins, die zich ook profileert als een heus Lightroom-alternatief, dan staat er een zeer interessante cursus Luminar 4 voor je op Photofacts Academy.


Je kunt deze en ook andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 juni 2020.
De eerste publicatiedatum is zaterdag 20 april 2019, 13:13.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord