Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Werk aan de Muur app hangt je foto's virtueel alvast op

donderdag 6 juni 2013, 20:14 door | 13.329x gelezen | 1 reactie

Veel fotografen verkopen hun werk via Werk aan de Muur, een makkelijk online platform waar een groot aanbod aan foto's en illustraties te vinden is. Kopers kunnen nu thuis 'virtueel' bekijken hoe een canvasdoek of poster aan je eigen muur eruit zal zien, dankzij een nieuwe app.

Werkaandemuur.nl is een platform waar creatieven hun werk kunnen aanbieden. Niet alleen foto's, maar ook illustraties zijn er te krijgen. Kopers kunnen het werk vervolgens weer aanschaffen als reproductie. Op canvas of op dibond bijvoorbeeld. Het voordeel van de site werkt twee kanten op: fotografen en creatieven wordt veel werk uit handen genomen en voor kopers is er een uitgebreid aanbod, zonder dat het een 'standaard' IKEA-werk wordt, bijvoorbeeld. Daarnaast kun je zoeken op basis van trefwoorden, stijlen, kleuren of locaties.

WADM erik van rosmalen la defense

Werk aan de Muur had al langer de mogelijkheid om je schilderij of foto op te hangen in een beperkt aantal (huis)kamers. Een aardigheidje, dat nu een veel bredere uitvoering krijgt.

App


Werk aan de Muur heeft een app gelanceerd waarmee je heel eenvoudig kunt bekijken hoe een foto of kunstwerk van de site aan jouw muur hangt. Je selecteert de foto waar je belangstelling voor hebt, maakt een foto van de muur waar je het zou willen ophangen en je ziet meteen op je scherm hoe dat eruit gaat zien.

De app werkt heel eenvoudig: elk van de foto's of illustraties (van ruim 2.000 aangesloten creatieven!) heeft een unieke code - voor mijn foto hierboven is dat bijvoorbeeld 48634. Door de code in te vullen in de app kun je het werk virtueel in je huis ophangen. Maak een foto van je kamer en hang het werk op de juiste plek. Pas de afmeting van het werk aan om te zien in welke maat hij het beste tot zijn recht komt.

WADM app1

Uiteraard biedt de app vervolgens ook de mogelijkheid om de virtuele showroom te delen via sociale netwerken, waarmee Werk aan de Muur voor zichzelf én de aangesloten fotografen weer een nieuw kanaal opent om zichzelf te laten zien. Mooie zet dus.

De app is al beschikbaar voor iPhone en iPad, een versie voor Android volgt volgens Werk aan de Muur op korte termijn. Mede daardoor heb ik de app zelf nog niet kunnen proberen, maar het principe is natuurlijk heel eenvoudig en effectief:


Bron: Werk aan de Muur

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

1 reactie

  1. Hans
    Profiel Hans schreef op vrijdag 7 juni 2013 om 16:32  | reageer

    En dan zie je dus ook meteen dat een foto met veel schuine lijnen, heel lastig op te hangen is. Het lijkt namelijk altijd of de foto scheef hangt knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord