Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Sportfotografie tips van Jean Fruth

woensdag 29 mei 2024, 17:17 door | 642x gelezen | 1 reactie

Deze video met sportfotograaf Jean Fruth maakt duidelijk waarom ik niet zo'n goede sportfotograaf ben. Hoe beter je de sport kent, hoe beter je foto's worden. En laat ik nu net niks met sport hebben. Gelukkig geeft Jean je hier de tips.


De video is gemaakt door B&H Photo in samenwerking met Sony, dus uiteraard zie je ook wat promotie van Sony apparatuur. De video heeft gelukkig ook erg veel mooie tips voor sportfotografen.


Bekijk ook de cursus sportfotografie op Photofacts Academy


Sportfotografie is een uitdagende bezigheid. Je moet op het juiste moment dé foto maken en die moet ook technisch goed zijn. Hoe je deze uitdagingen kunt tackelen ontdek je in onze cursus sportfotografie.

» Direct naar de cursus Sportfotografie


De cursus wordt gegeven door professioneel fotograaf Nico Delmeire. Nico heeft meer dan 12 jaar ervaring als sportfotograaf en heeft in die tijd meerdere belangrijke wedstrijden en finales mogen fotograferen, zowel op landelijk als internationaal niveau.

Ontdek nu onze nieuwste cursus sportfotografie met professioneel sportfotograaf Nico Delmeire.

» Bekijk de cursus Sportfotografie op Photofacts Academy

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. jax
    Profiel jax schreef op dinsdag 4 juni 2024 om 11:33  | reageer

    "Je moet op het juiste moment dé foto maken". Dat is zeker waar maar voor sommige sporten is dat niet zo lastig als het hierboven klinkt. Ik maak al jaren foto's bij de thuiswedstrijden van Roda JC. Daarbij zet ik de camera in burst mode en diafragma voorkeuze. Als ik een actie verwacht druk ik de knop in en maak 11 foto's per seconde waarvan ik de beste uitkies. Nou ben ik een amateur fotograaf maar de profs, van bv Proshot, doen het op precies dezelfde manier.
    Ik heb ook wel eens foto's gemaakt bij een golfwedstrijd. Dat is minder saai dan het klinkt. Ik zocht een positie rond de green met recht voor me een bunker en een achtergrond met bomen. Tijdens de backswing van een golfer mag je geen foto's maken omdat het geluid van de camera voor afleiding kan zorgen. Vlak nadat de bal geslagen is en deze met zand en al uit de bunker vliegt maak ik mijn foto. Dat heeft een aantal mooie foto's opgeleverd. Ook de emotie bij het missen van bv een put kan een mooi plaatje opleveren. Emotie in de sport is sowieso altijd mooi. Dat merk ik ook bij Roda, of ze nou winnen of verliezen er is altijd emotie. Zoals onlangs bij de "veldbestorming" toen de supporters dachten gepromofeerd te zijn en een minuut later hoorde dat het niet het geval was. Je hoeft alleen maar goed te kijken om de emotie te zien.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Sportfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord