Elja Trum

Foto's op Canvas verkopen via Holland on Canvas

donderdag 24 september 2009, 22:50 door | 7,573x gelezen | 17 reacties

Op de website van Holland on Canvas kunnen consumenten vanaf 1 oktober dit jaar terecht voor een foto op canvas. Het bedrijf ziet zichzelf als een online kunstwinkel waar stadsfotografie centraal staat. Als fotograaf kun je zelf foto's toevoegen aan de collectie. Als jouw foto verkocht wordt ontvang je 10 procent provisie.

Vanaf 39,- euro kan iemand een afdruk van je foto bestellen. Het duurste canvas doek kost 179,- euro. Redelijk betaalbare afdrukken dus. Holland on Canvas wil fotografen een kans bieden hun werk te verkopen aan consumenten die graag een canvasafdruk in hun woonkamer willen hangen. Doordat de foto's uitgezocht kunnen worden op woonplaats kunnen de bezoekers de foto zoeken die bij hun regio past.

De foto's moeten minimaal 6 megapixel zijn en een onderwerp uit een Nederlandse stad bevatten. Het is toegestaan om bewerkte foto's te versturen. Niet onbelangrijk; de foto's blijven jouw eigendom.

Als fotograaf vind ik dat er wel wat geoptimaliseerd mag worden in de dienstverlening. Zo worden foto's in kleur, zwart-wit en sepia aangeboden. Je mag je bronbestand echter alleen aanleveren in kleur. Je kunt een zwart-wit of sepia afdruk dus niet naar smaak aanleveren.

Ook in de aangeboden formaten is er geen beperking; foto's kunnen in verschillende verhoudingen besteld worden. Een 3:2 foto afdrukken op een 1:1 verhouding zal echter in veel gevallen niet het gewenste resultaat bieden. Holland on Canvas is best een leuk idee, maar de uitwerking mag wat mij betreft nog wat beter.

Holland on Canvas


Bron: Fotografie.blog.nl


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 25 september 2009 om 07:50

  Slim concept, ben benieuwd of het werkelijk aanslaat.

 2. Hans
  Profiel Hans schreef op vrijdag 25 september 2009 om 10:07

  Uhm, 10 procent provisie? Kom op hé, daar gaan we toch niet aan meewerken of zie ik het helemaal verkeerd? Dan heeft dus iemand voor 4 euro jouw prachtige foto aan de muur hangen! Sorry hoor, ik doe iig niet mee.

 3. Charles
  Profiel Charles schreef op vrijdag 25 september 2009 om 10:57

  Deksels, aardig idee. Maar hoe weet je als koper dat de beeldkwaliteit redelijk is? Die 10 procent lijkt me voor profs niet aantrekkelijk.

 4. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op vrijdag 25 september 2009 om 11:26

  Persoonlijk vind ik die 10% nou niet erg overtuigend.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Stockfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.