Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Stockfotocommunity Fotolia opent deuren in Nederland

vrijdag 7 juni 2013, 22:18 door | 8.117x gelezen | 3 reacties

Fotolia, de wereldwijde community voor professionele stockfotografie breidt uit naar Nederland. Via een Nederlandstalige website, Fotolia.nl, wordt de database toegankelijker voor fotomateriaal van Hollandse bodem. Dit vormt voor de bestaande leden een uitbreiding van het aanbod. Fotolia speelt daarmee in op vragen vanuit de Nederlandse markt naar betaalbare en lokale rechtenvrije hoge resolutie beelden, vectorbestanden en HD-videos.

Fotolia is sinds de oprichting in 2004, door CEO Oleg Tscheltzoff, al bezig om wereldwijd voet aan grond te krijgen als stockfotobank. En dat is goed gelukt. Fotolia hoort wereldwijd tot de top-3 van grootste professionele stockfoto aanbieders.

Oleg Tscheltzoff, CEO zegt: “In een aantal EU-landen zijn we de grootste, zoals in Frankrijk en Duitsland. Onze missie is om een zo laagdrempelige en gebruiksvriendelijke community te zijn, waar niet alleen professionele fotografen en designers geld kunnen verdienen aan hun portfolio, maar ook hobbyisten hun foto's kunnen aanbieden. We steken met een team van artdirectors veel tijd in het controleren van de beeldkwaliteit. Fotolia dankt haar succes dan ook grotendeels aan de hoge kwaliteit foto's en vectorbestanden.”

Fotolia voorbeeld

Lokale content


Eind vorig jaar betrad Fotolia de Zuid-Afrikaanse markt. Gezien de grote toevoer foto's van de typische Zuid-Afrikaanse landschappen van lokale fotografen was het een logische zet om de band met haar trouwe gebruikers op lokaal niveau uit te bouwen. Hetzelfde geldt voor Nederland.

Oer-Hollandse kiekjes


"Nederlanders zijn over het algemeen erg kritisch wanneer het gaat om buitenlandse stockfotografie. We zijn goed in het herkennen van echte Nederlandse plaatjes en geloven een bedrijf minder snel als er een Duits of Amerikaans beeld op bijvoorbeeld een corporate website van een Nederlands bedrijf prijkt.

Met Fotolia.nl stimuleren we fotografen en designers om Nederlandse stockfoto's aan te bieden. Ook roepen we mensen op om al hun hoge kwaliteit oer-Hollands beeld bij ons in de etalage te zetten. En dan denken we aan koeien, windmolens en Amsterdamse paaltjes. Maar ook vooral aan beelden van een Hollandse receptioniste of kantooromgeving," aldus Raz Bauer, Country Manager Fotolia Nederland.

Fotolia facts


- Ruim 4 miljoen gebruikers wereldwijd
- Actief in 22 landen
- Beschikbaar in 14 talen
- Ruim 22 miljoen foto's voor allerlei doeleinden
- Adobe plugin voor Creative Suite

Fotolia introduceerde vorig jaar als eerste stockfoto aanbieder een plugin waardoor designers vanuit Photoshop, InDesign of Illustrator gemakkelijk Fotolia foto's kunnen browsen en downloaden

TEN Collection


Met het project Ten by zet Fotolia een tiental kunstenaars in de schijnwerpers, naast aandacht voor hun werk portretteert Fotolia de kunstenaar in zijn eigen leefomgeving. Elke kunstenaar ontwikkelt een kunstwerk exclusief voor Fotolia gebruikers die 24 uur lang gratis beschikbaar wordt gesteld. Afgelopen maand stond in het teken van digital artist Mike Harrison uit Engeland.

Fotolia Gustave Brigante

Over Fotolia


Fotolia is in 2004 in New York City opgericht en is op dit moment met 14 talen actief in 22 landen. Fotolia is gewijd aan het aanbieden van betaalbare afbeeldingen. De crowdsourced beeldbank bestaat uit miljoenen rechtenvrije foto's, vectoren, illustraties en video's. Een grote gemeenschap van artiesten, grafische designers en een exclusieve lijst van bekende agentschappen zijn verantwoordelijk voor het collectieve succes.

Kopers hebben toegang tot meer dan 22 miljoen foto's, vectoren en video's tegen competitieve tarieven, terwijl contribuerende artiesten hiervoor de hoogste commissies op de markt ontvangen. Fotolia's vertrouwde business platform en technologie helpt jaarlijks miljoenen downloads te faciliteren. Alle aangeboden afbeeldingen zijn rechtenvrij en zijn te gebruiken voor elk design project of document, zonder termijn of oplage limiet.

Fotolia is ook op de sociale kanalen te vinden in Nederland zoals op Twitter via @FotoliaNL en op Facebook.

Wil jij ook je foto's te koop aanbieden? Klik dan hier om je aan te melden en je foto's te uploaden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

3 reacties

 1. Jeroen de Haan
  Jeroen de Haan schreef op zaterdag 8 juni 2013 om 11:33  | reageer

  Goed nieuws! Maar euh, is het iemand al gelukt dat vreselijke Amerikaanse belastingformulier in te vullen? Word er geen wijs uit en krijg meldingen die ik niet begrijp. Kan er iemand helpen.

 2. marijeweterings
  Profiel  marijeweterings schreef op maandag 10 juni 2013 om 10:56  | reageer

  moeten wij dat wel invullen? ik kan wel eens navraag doen bij hen hoe het zit.

 3. Fotolia Nederland
  Profiel Fotolia Nederland schreef op woensdag 19 juni 2013 om 14:46  | reageer

  Beste,

  De Amerikaanse wetgeving verplicht Fotolia (als bedrijf geregistreerd in de VS) ertoe om al zijn contribuanten te vragen een W8-Ben formulier in te vullen. Hierin geven de fotografen aan dat zij woonachtig - en dus ook belastingplichtig - zijn in Nederland. Het belastingverdrag dat van kracht is tussen de VS en Nederland voorkomt zo dat een ingezetene van Nederland dubbele belasting (in zowel Nederland als de VS) zal moeten betalen over zijn gegenereerde inkomsten.

  Kortom, het invullen van het formulier voorkomt dat de Amerikaanse IRS automatisch belasting zal inhouden op de inkomsten waar u in Nederland al belasting over zal moeten betalen.

  Wij bieden onze contribuanten graag hulp bij het invullen van dit formulier als het nodig is. U kunt al uw vragen en/of error codes die u ontvangt sturen naar: vragen@fotolia.com

  Wij zullen dan ons best doen om u verder op weg te helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Fotolia Nederland

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Stockfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord